September 2022
Efterårsferie i Sydsverige med hele familien
Efteråret er en skøn årstid med plads til ferie og ekstra familietid. Sydsverige inviterer alle familier til hyggelige, aktive og sjove stunder. Oplev alt fra store, flotte slotte, spændende museer, farverige lysinstallationer, god mad og meget mere. 
BLEKINGE Kreativ familieweekend i Karlshamn og Ronneby

I Blekinge findes der aktiviteter for alle de kreative, de eventyrlystne og dem, der bare vil ud at nyde naturen. Start familieturen med en hel dag med nye opdagelser på Kreativum – her kan hvert familiemedlem udforske eksperimenter, viden og leg i en skøn blanding. Et stenkast væk fra Kreativum ligger Best Western Hotell Karlshamn, som har et pakketilbud til besøgende fra Kreativum. 

Vil man længere øst på, kan man pakke taskerne og køre til Ronneby. Er man til natur og skønne efterårsfarver, skal man besøge Brunnsparken i Ronneby, der sprudler med vilde efterårsfarver. Midt i Brunnsparken ligger Naturum, som er en trævilla, hvor man kan lære alt om Blekinges flora, fauna og kulturmiljøer. Afslut dagen med en overnatning på Ronneby Brunn, hvor alle i familien kan nyde spaafdelingen på bestemte tidspunkter af dagen. 

Er man den eventyrlystne familietype og har brug for aktive udendørsaktiviteter, er ARK-56 en helt oplagt destination. Download appen, ARK56, og tag på vandre- eller cykelture i de vilde kyststier.
SKÅNE - hygge og uhygge for hele familien
Kom højt op med MultiLevel Zipline

10 minutter syd for Hässleholm kan besøgende finde Multilevel Ziplines i Sandåkra. Den sjove park byder på hurtige udendørs zipline-baner, klatretæer og høje rebbaner med forskellige niveauer af udfordringer. Udover den enestående natur i parken kan besøgende komme op på 50-60 km/t med zipline gennem fantastiske skove og åer. Hele familien vil blive grundigt vejledt og instrueret, så både de yngre og ældres grænser kan skubbes under sikre rammer. Alle skal have mulighed for at opleve et sjovt sus - derfor kan kørestolsbrugere også opleve zipline! Bemærk: vægtgrænse mellem 20-120 kg.
Efterårslys i Sofieros Slot og Have

I løbet af efterårsferien kan besøgende opleve Sofieros Slotsspark i et helt nyt lys. Hver aften fra 30. oktober til 13. november åbnes der op for Autumn Lights, hvor hele parken lyses op med stemningsfyldte og spændende lysinstallationer inspireret af kronprinsesse Margaretas farvepalet, interesser og historie. Få en kop kaffe på Orangeriet eller bestil en dejlig varm menu på Slotsrestauranten.
Ghost Walk i Fredriksdal
Er familien til en smule uhygge, vender Frederiksdals museer i efteråret tilbage med Väsenvandring. Fra 29.-30 oktober åbner Frederiksdals museer og haver dørene op for 60 minutters pædagogisk (og lidt uhyggelig) vandretur i Frederiksdal-området, hvor man lytter til spændende historier om trolde og feer, som man engang troede befolkede landskabet. Billetter kan kun købes på forhånd via ticketmaster.se og i Dunkers Kulturcenter. Bemærk: Fra 6 år. 
SMÅLAND aktiv og sjov ferie i hele Småland
Filmby og cykling i Mariannelund

Er familien fan af Astrid Lindgrens eventyr og karakterer? Så er Filmbyn det oplagte sted for en sjov udflugt. Filmbyn ligger mellem Eksjö og Vimmerby og har åbent 21.-23. oktober fra fredag til søndag. Her bliver man klogere på filmene, eventyrene og får testet dele af oplevelserne på egen hånd. Vil man cykle forbi optagelsesstederne fra mange af Astrid Lindgrens film og høre historierne omkring dem, bør turen bookes her. Alle forskellige typer cykler er tilgængelige her, og du kan lave turen på egen hånd - eller med en guide!
Aktiv ferie i Vimmerby

Vil man holde efterårsferie i Vimmerby skal man et smut forbi Vimmerby Stadshotell eller Hotell Ronja, der med sine store familieværelser og hotellejligheder er velegnede til børnefamilier, der udforsker Småland. Sørg for at have MTB-cykler med så familien kan nyde de flotte og velafmærkede stier i Wimer Bikepark. Her kan alle familiemedlemmer uanset alder eller erfaring være med, når der cykles i skønne naturområder. Læs meget mere her og bliv klogere på både Dackestupe og Västerviks MTB-stier. I Vimmerby har Astrid Lindgrens Verden åbent i efterårsferien fra 22.-23. oktober og fra 29. oktober til 6. november
Pust glas og besøg vilde dyr

Glasriket og Kosta er et perfekt rejsemål for en getaway i efterårsferien. I Kosta Glascenter kan familiens store og små både se glaspust, shoppe glas og samtidig selv prøve at puste glas. Ude i naturen i nærheden er der selvfølgelig elge at spotte i den smålandske skov ved Grönåsen Älgpark. Er man i egen bil, kan man i løbet af 6 km køre forbi Kosta Safaripark og lede efter elge, bisoner, rådyr, muflon og vildsvin. Efter et sjovt besøg i Safariparken byder luksuriøse Kosta Boda Art Hotel velkommen i hytter eller hotelværelser på Kosta Lodge.
Guidet tur på dansk på Kalmar Slot

Flere og flere danske familier ønsker at besøge det smukke renæssanceslot, Kalmar Slot, hvor Dronning Margareta underskrev Kalmarunionen. Derfor giver Kalmar Slot i år guidede ture på dansk. Det foregår i løbet af uge 42. Turene henvender sig til hele familien, så både yngre og ændre kan være med. Samtidig vil der være flere sjove børneaktiviteter som billedbingo for de mindre børn og nummerjagt for de ældre børn. Mens man ligger vejen forbi Kalmar Slot, er det en oplagt mulighed at se udstillingen om Ölandsbroen, der i år fejrer 50 år.
HALLANDadventure park, camping og god pizza
Apelviken camping og hotel

Lige ved havet og ikke langt fra Varbergs centrum finder man Apelviken, som er et 5-stjernet camping/hotel, der udover et kystmiljø, tilbyder spændende vandaktiviteter, wind-surfingkurser og et pool-område, der har åbent i september. Apelviken er til rejsende, der vil have blandingen af lækre restauranter med bredt udvalg af mad, karaokeaftener og levede musik. Apelviken er også et perfekt udgangspunkt for dagsture; Gekås og Ullared er en halv time væk, Liseberg og alt det andet sjove Göteborg byder på kan nås på en time.
Lilla Napoli - Sveriges bedste pizza

Når både de store og små i familien er blevet trætte og sultne, kan en tur i Falkenberg være det næste stop. Her findes Sveriges bedste napolitanske pizza. Hos Lilla Napoli er pizzabagning blevet til en kunstform, og hver dag er opgaven at gøre hver pizza perfekt. Så luftig, blød og let fordøjelig, som den er i Napoli. Book din dej på forhånd og sørg for at få en helt ny pizzaoplevelse.
Kungsbygget Adventure Park

Besøgende kan få pulsen til at stige og adrenalinen helt i top, når de besøger Kungsbygget Adventure Park i Halland. Prøv zipline, kælkning, klatring, mtb eller bungy-raket. For dem, der elsker udfordringer, høje højder og høj fart, er dette med garanti et vellykket stop.
Tjolöholm Slot

Tjolöholm Slot uden for Kungsbacka ligger på en stor halvø, og betragtes som en af Sveriges mest magtfulde bygninger. Her kan hele familien besøge slottet, spise i restaurant Storstugan eller Café Manegen. Der kan naturligvis også handles i slotsbutikken. For børnene er der dramatiserede forestillinger, plads til leg på skibet Montrose ud til vandet og Tjolöholms legelandsby, som giver børnene historiske rammer at lege i.
Presseture i efteråret

Vi er begyndt at kigge ind i presseture for efteråret. Indtil videre er der udformet nogle temaer indenfor hver region, hvoraf nogle af dem har et udkast til et program. Se mere herunder: 

• Familietur i Småland, september - se program 
• Natur, outdoor og bæredygtighed i Skåne, september
• Kultur i Jönkjöping i Småland, september - se program 
• Udvandrernes spor i Växjö i Småland, september - se program 
• Design og Kalmar by i Småland, november (gruppetur 1 ledig plads) - se program 
• Outdoor og naturoplevelser i Halland 

Hvis du allerede nu gerne vil tages i betragtning til en af ovenstående individuelle ture (også dem uden program), hører vi gerne fra dig – også hvis du har forslag til oplevelser, du gerne vil have inkorporeret. 

Skriv en mail til PR Manager, Sema Eyidogan, på se@atlanticlink.net og husk at angive, hvilket medie du skriver for. 
Kontakt
Karin Gert Nielsen
Atlantic Link


M: +45 2942 1005
E: 
kgn@atlanticlink.net

www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Ønsker du ikke at modtage pressemeddelelser fra Visit South Sweden, klik her