SMAGEN AF DANSK VESTINDIEN
Atlantic Link har indgået et samarbejde med A.H. Riise Spirits om at udbrede kendskabet til Dansk Vestindien. Apotekeren og rom-fabrikanten A.H. Riise startede sit eventyr på Skt. Thomas i 1838. I dag er firmaet med hele 28 varianter den førende producent af blends af kvalitetsrom fra Vestindien og Mellemamerika. Sammen deltager vi på rejsemesser og events, hvor vi skaber den helt rigtige vestindiske stemning med rejsetips, gode historier og gyldne dråber fra A.H. Riise.
Historie på flaske 
Duften og smagen af et glas A.H. Riise er som en rejse tilbage i tiden til Dansk Vestindien. Det er nemlig her, på disse solbeskinnede øer, at apotekeren Albert Heinrich Riise satte Dansk Vestindisk rom på verdenskortet. Året er 1838, og den unge og rejselystne apoteker Albert Heinrich Riise fra Ærø er netop udnævnt til kongeligt priviligeret apoteker for øen Skt. Thomas. En stilling der også gav monopolstatus til at producere alkohol, som dengang var en apotekervare. A.H. Riises opførte sit "Apothecary Hall" i tre etager på Dronningensgade 6 som er hovedgaden i Charlotte Amalie på St. Thomas. Fra dette sted solgte A.H. Riise ikke kun almindelige apotekervarer, men også hans berømte "Bay Rum" håreliksir og rom. Til at begynde med fremstillede Albert rom og bitter som medicin mod mavesygdomme. Men hans rom vandt hurtigt i popularitet ud over dens medicinske funktion, og den danske flåde blev en af hans første store kunder. I 1893 modtog The A.H. Riise Company sin første internationale medalje på verdensudstillingen i Chicago. 

”Old St. Croix” vender tilbage 
Et af A.H. Riise’s første varemærker var “Old St. Croix”. Navnet henviser til den frodige ø St. Croix, som fra det tidlige 1700 tal og to århundreder frem var centrum for dyrkning af sukkerrør og produktion af sukker. Det var herfra A.H. Riise opkøbte biproduktet melasse, som var grundlaget for destillation af Riises populære rom. Det historiske rom-mærke blev første gang taget i brug i starten af 1870’erne, da Riise begyndte at markedsføre sin rom i USA og Mellemamerika og havde brug for at godt navn til de gyldne dråber. I dag har A.H. Riise Spirits genindført det originale varemærke på sine Non Plus Ultra blends, som en hyldest til A.H. Riises håndværk og traditioner.

Drømmer du at besøge Dansk Vestindien? 
De dansk-vestindiske øer er på godt og ondt nært knyttet til Danmarks historie som søfartsnation og kolonimagt. Selv i dag, mere end 100 år efter øerne blev amerikanske, kan du gå rundt i gader med danske navne og finde spor efter A.H. Riises ophold på øerne. 
Kontakt
Karin Gert Nielsen
Atlantic Link
M: +45 2942 1005
E: kgn@atlanticlink.net

www.atlanticlink.net
Følg U.S. Virgin Islands
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra U.S. Virgin Islands og andre Atlantic Link-kunder