Marts 2023
Tag på kulturel getaway i Sydsverige 
Vi har samlet Sydsveriges mest interessante udstillinger og museer til dem, der har brug for en kulturel getaway. Det gælder uanset om du vil tilbage i tiden eller nyde nuet med bemærkelsesværdig kunst. For første gang kan du blandt andet opleve udstillingen om Astrid Lindgrens historie, du kan også besøge Skandinaviens største kunstudstilling eller tage et smut tilbage til 1800-tallets Paris med Monet.
Oplev en af verdens største kunstudstillinger
Er du i tvivl om, hvad du skal lave i påsken, så er Skåne den perfekte retning at kigge mod. Påskeweekenden i Skåne byder på Konstrundan, hvor kunstnere fra hele regionen åbner deres atelierer og hjem for besøgende. Konstrundan i Skåne består af fem forskellige runder arrangeret af lokale kunstnerforeninger, der giver en unik mulighed for at opleve blandt andet malerier, skulpturer, metalkunst, trækunst, keramik, porcelæn, fotokunst.

Konstrundan er en tradition, der skal tilgængeliggøre lokal kunst for alle. Derfor er det gratis, og kræver blot, at man kan komme rundt i Skåne. Er man i humør til et lotteri, kan man være heldig at vinde et kunstværk, når de lokale kunstforeninger arrangerer kunstlotterier.
NYT: Astrid Lindgren og historiernes kraft
I 2023 slår Astrid Lindgrens Näs dørene op for en helt ny udstilling om Astrid Lindgren, der hedder "Astrid Lindgren och sagans kraft". Udstillingen starter fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor en lille pige hører sit livs første historie. Det sætter hendes lille sjæl i gang, på en måde, der aldrig rigtig stoppede. Pigen hedder Astrid, og hun vokser op til at blive Sveriges største børneforfatter. I udstillingen om Astrid Lindgrens livshistorie kommer du helt tæt på den lille pige, der voksede op på Näs gård og følger hende gennem livet.
STREET på The PhotoGallery i Halmstad
I Slottsmöllan i Halmstad findes Skandinaviens største fotogalleri og showroom, The PhotoGallery, der åbnede i 2013 og viser verdensberømte fotografers værker fra 11. marts til 13. maj. I tilknytning til galleriet kan man besøge The Concept Store, der viser spændende blanding af kunst. I foråret 2023 vises STREET, som er en kollektiv udstilling, hvor fire svenske fotografer inviterer dig til at komponere og fange øjeblikke gadebilledet. 
Ikke så langt fra Halmstad kan man opleve Finsta på Rian Design Museum i Falkenberg, der åbner dørene op for Finstas udstilling. Finsta (Finn Hallin, f. 1978) har baggrund i graffitikulturen og er kendt for sit legende og karakteristiske billedsprog gennem malerier, design, musik og animation. På museet finder du også kaffebaren Swerl Coffee.
Tag tilbage til 1800-tallets Paris med Monet
Udover sine permanente udstillinger slår Kalmar Slot dørene op fra 1. april for sæsonudstillingen, Monet & Friends Alive, som er en fordybende oplevelse, der lader dig udforske den impressionistiske bevægelse inden for kunst. Udstillingen fremhæver fransk impressionisme med Monet som hovedkunstner, og fører dig igennem 1800-tallet og Paris’ storbyliv og frem til impressionisternes maleteknikker.
 
Glaskunst og keramik i Småland
Fra oktober kan du fejre Bertil Valliens kunst igennem 60 år på Kosta Boda Art Gallery. Bertil er Sveriges mest berømte glaskunstner og designer. Her kan man opleve hans mystiske, drømmende og romantiske verden af motiver, hvor støbning i sandforme er hans signatur, som han har udviklet gennem 60 år. Sammen med sin lige så kreative kone Ulrica slog han sig ned i Småland, som han har været tro mod lige siden, uanset hvor stærkt hans stjerne skinner over hele verden. 

Vandalorums nye og store udstilling om keramik kan opleves fra 22. april med kunster Lisa Larson, der ikke bare elsket og kendt i Sverige, men rundt i hele verden. Siden 1950'erne har Larson har skabt keramik i form af humoristiske dyr, helt særlige børneportrætter og kraftfulde kvindeskikkelser. Udstillingen er baseret på Larsons egne værker, der aldrig har været vist før. Udstillingen kan opleves på Vandalorum, der for nylig er blevet kåret som "Årets Destination" ved ELLE Deco Design Awards 2022. Museet har 10-15 unikke udstillinger om året.
Nostalgi blandt porcelæn og biler
Tag forbi Albinsson & Sjöberg, der huser to museer under samme tag, og har hovedsæde i Karlskronas gamle porcelænsfabrik. Museet tager besøgende med på en rejse tilbage til 1918 og frem til 1968 gennem museets cirka 1.000 genstande i de lokaler, der tidligere var fabrikkens kulkælder. Se kaffekoppens udvikling der gik fra guldkanter til det legende udtryk i 1950'erne og 60'erne. I samme bygning kan man se gamle og nye, men helt unikke køretøjer. Køretøjer der er ejet af private personer, legendariske racerkørere, bilentusiaster og kongelige. Se for eksempel Gustav VI Adolfs flotte Cadillac Fleetwood Imperial fra 1957.
Kontakt
Sema Eyidogan
PR Manager, Atlantic Link

M: +45 3176 0478 E: se@atlanticlink.net

www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Vil du ikke længere høre fra Visit South Sweden? Unsubscribe