Marts 2023
Bæredygtigt lystfiskeri og lækkerier for enhver smag
- velkommen til Blekinge!
Fiskeri i verdensklasse i åer, søer og langs kysten, charmerende fiskerlejer og lækkerier fra fiskerøgerierne … Blekinge er det helt rette sted for alle der kan lide lystfiskeri – og fisk! Særlig hvis du vil støtte bæredygtige investeringer og trives bedst under rolige rammer.
Drømmefisk og fiskedrømme tæt på
Kun 2–3 timer i bil eller tog fra Øresundsbroen er der masser af plads og gode fiskeoplevelser i skærgården og i søerne i Sveriges sydligste vildmark. Langt de fleste af Blekinges fiskesøer ligger i Olofström kommune, der er det skovområde, som vi kalder Sveriges sydligste vildmark. Her findes både Harasjömåla Fiskecamp og Brokamåla Gård, som er helt oplagte besøgssteder for dem, der elsker at fiske. 

Du som ønsker at fiske laks, havørred og gedder fra båd, kajak eller stående midt i strømmen i waders har mange muligheder. Mörrums Kronolaxfiske som byder verdenskendt laxfiske i Mörrumsån, Eriksberg med unikke fiskeoplevelser i safariparken og Camp Dragsö hvor du tager på fiskeeventyr i skærgården. Og der er mere endnu – Pike Strikes geddejagt fra kajak, Svalemålas camp med fint fiskeri i smuk natur og Garnanäs Sportfiskecamp med skærgårdsfiske blandt øer og bugter.
Bæredygtige Blekinge
I Blekinge er der mange mennesker, der hver dag arbejder hårdt for at bevare og pleje de fine fiskepladser og miljøer. Nedenfor præsenterer vi nogle af dem, som du bør møde, når du besøger Blekinge for at få mere viden og inspiration om bæredygtigt fiskeri.

Hampus Södergren er en ung iværksætter i turismebranchen. I 2022 blev hans virksomhed Hanö Dyk & Ribcharter tildelt Visit Blekinges Tillsammanspris for det stærke bæredygtighedsarbejde. Hampus har også taget initiativ til Hanö Torskrev, som er et imponerende bæredygtighedsprojekt, der skal hjælpe med at genopbygge torskebestanden i Østersøen.

Stefan Karlsson er fiskeguide, men også ansat hos Mörrums Kronolaxfiske som guide og ekspert. Stefan giver gerne og med stor entusiasme rundvisninger i udstillingen på Laxens Hus, hvor man lærer en masse om Kronolaks-fiskeriets historie og forvaltning af fiskevande.

Stefan samarbejder ofte med Mattias Holmquist – passioneret lystfisker, der driver sit eget fiskeguide-firma, Laxlyckan. Han arbejder samtidig som koordinator ved biosfærereservat Blekinge Arkipelag, som har bæredygtigt fiskeri som et af sine fokusområder:

Bæredygtigt fiskeri i Blekinges øhav handler om at bevare og genoprette levedygtige fiskebestande, at skabe forudsætninger for økonomisk levedygtighed i mindre erhvervsfiskeri og lystfiskeri og at forvalte og videregive viden og kompetencer inden for traditionelt kystfiskeri
, lyder det fra fiskeguide, Stefan Karlsson.

Fisk på tallerken
Før i tiden var der mange, der levede af fiskeriet, og det mærkes selvfølgelig på både middagsborde og restaurantmenuer. Der er en lang tradition for at ryge sild, makrel, laks og ål i Blekinge. Længst mod vest på Listerlandet i Sölvesborg kan du nyde en "sillamacka" – smørrebrød med friskstegte sild på groft brød toppet med løg og rævesauce.
Restauranter og røgerier
Hennings rökeri & Dagmars i Hällevik, Sölvesborg 
Wägga Fisk & Delikatessrökeri i Karlshamn 
Blomlöfs rökeri i Brömsebro i Fågelmara 
Blomlöfs på Saltö i Karlskrona 
Skeppsbron i Sölvesborg 
Fisky Business – Hanö hamnkrog i Sölvesborg
Viden og historie
Vil du få en fornemmelse af livet ved havet og i fiskerbyerne i gamle dage, er der flere muligheder. Også hvis du ønsker at blive klogere på Kronolaks-fiskeri gennem tiderne, og hvordan man i dag arbejder for at bevare og pleje fiskevandene.
Museer og videncentrer
Hälleviks fiskemuseum i Sölvesborg 
Laxens hus i Mörrum 
Marinmuseum i Karlskrona
Kontakt
Sema Eyidogan
PR Manager, Atlantic Link

M: +45 3176 0478 E: se@atlanticlink.net

www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Vil du ikke længere høre fra Visit South Sweden? Unsubscribe