Sydsvensk fika og fastelavn
Uanset hvilken del af Sydsverige man udforsker eller hvilke oplevelser, der er på listen, så bør hygge, dessert og et cafébesøg stå højt på listen. I løbet af denne uge bages og stilles fastelavnsbollerne frem og i den anledning har vi samlet de sydsvenske caféer, du skal besøge først. 
Da den svenske fastelavnsbolle, der hedder semla, kom til Sverige, startede den som en helt almindelig hvedebolle uden mandelmasse, krydderier eller flødeskum. Der opstod mange nye varianter i løbet af det 21. århundrede, men først efter 2010 eksploderede antallet af varianter af den svenske semla.

Ifølge konditor My Feldt fra Feldts bröd og konfekt i Halmstad, er hemmeligheden bag den perfekte svenske semla ikke at spare på det gode. Den saftige hvedebolle med masser af kardemomme skal være fyldt med masser af mandelfyld, hvor mandlerne har skindet på. Herefter skal den toppes med drys, let pisket fløde, og selvfølgelig masser af flormelis på toppen. 

Nedenfor har vi samlet caféer i Sydsverige, der er et besøg værd før, under eller efter fastelavn.
Olof Viktors
I hjertet af Österlen ligger caféen Olof Viktors, som er et prisvindende bageri, butik og cafe, der åbner dørene op for en gastronomisk oplevelse. Caféens brød er hjemmelavet og bagt på traditionel vis i brændefyrede stenovne. Et besøg hos Olof Viktors er et perfekt udgangspunkt for den svenske fika-oplevelse, hvor kaffen kan nydes i caféens hyggelige have. 
Solhaga stenugnsbageri
Man støder på mere end en håndfuld prisvindende bagerier i Sydsverige, og Solhaga stenugnbageri er ingen undtagelse. Når det er rullesæson hos det prisvindende Solhaga stenovnsbageri, fyldes bageriet hver dag med både almindelige rundstykker og unna rundstykker, der bages på croissantdej. 
Nilsson Konditori & Bageri
Kan man ikke få nok af prisvindende caféoplevelser har besøgende mulighed for at stoppe forbi et prisvindende, smålandsk konditori. I Nilssons Konditori & Bageri i det centrale Oskarshamn blandes det klassiske og traditionelle sammen med kreativ bagning. I 2018 blev Nilssons konditori & café kåret som "årets konditori" i White Guide. Derudover blev en af ejerne, Anders Oskarsson, i 2017 kåret som verdens bedste konditor. 
Stenlundens håndværksbageri
I den lille landsby, Hovdinge, der ligger uden for Ljungby finder man en hyggelig café, der værner om sine lokale råvarer, økologi og unikt håndværk. I Stenlundens Hantverksbageri laves alt fra bunden og fastelavnsbollerne bages med landhvede, friskkværnet kardemomme og masser af smør. Mandelmassen, der naturligvis også er hjemmelavet, består af grofthakkede, ristede mandler, der blandes med hjemmelavet vaniljecreme med langsomt, let pisket fløde.
Lennarts Konditori
Midt på pladsen ved den gamle bydel i Eksjö ligger det gamle og historiske konditori, Lennarts Konditori, som serverer klassiske rundstykker efter den originale opskrift. I over 60 år har bageriet stået bag det lækre bagværk, der bages fra bunden. Hos Lennarts Konditori går caféoplevelsen og skønne omgivelser hånd i hånd.
Café Mandeltårtan
Når hele familien bevæger sig mod det sydsvenske og leder efter en hyggelig café, hvor både sukkertrangen og den lille sult kan tilfredsstilles, står Mandeltårtan klar til at byde indenfor. Uanset om det er en varm te, en sød dessert eller en pizza, som man har lyst til, så har Mandaltårtan i Ronneby lidt til hver smag. 
Bag dine egne svenske Semlor
 
Hvedeboller:
100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
1 dl flormelis
1 tsk groftkværnet kardemomme
9 dl hvedemel
1 tsk salt
Mandelfyld:
Forvarm ovnen til 200°C. Fordel mandlerne på en bageplade og rist i ovnen i 8-10 min, eller indtil de dufter. Bland evt. mandler, sukker, salt, mælk og kardemomme i en indtil det hele er samlet. Blandingen skal være ret flydende med lidt tyk konsistens fra mandlerne. Stil mandelfyldet i køleskabet.

Følg 
Linda Lomelinos fremgangsmåde her.
 
Kontakt
Sema Eyidogan
PR Manager, 
Atlantic Link

M: +45 3176 0478
E: 
se@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Vil du ikke længere høre fra Visit South Sweden, klik her