Oktober 2022
Oplev dyrenes verden i Sydsverige
Vil du tæt på skovens og havets helt store dyr? Så kan du møde alt fra ørne, sæler, elge, bisoner og endda alpacaer og islandske heste rundt omkring i hele Sydsverige. Hold en pause fra hverdagen, tag familien med og hils på alle de spændende dyr. 
Hallands spændende karakterfugle
Er du helt vild med fugle? Så har Halland lige hvad du skal bruge for at tilfredsstille din nysgerrighed på det spændende og artsrige dyr. I Getteröns Naturreservat, som ligger nord for Varberg, kan man kaste et blik på de mange og unikke karakterfugle som vandrefalken, skjæren og skægmejsen. Naturum i Getterön er et skønt sted, som både fugle og mennesker er helt vilde med. Tip: Det er også her, man kan spotte havørne.

Et besøg hos Naturum giver besøgende mere viden om både natur og dyr. Fugle er Naturums absolutte specialitet og beliggenheden er en af Sveriges bedste destinationer for dem, der elsker at kigge efter fugle. På Naturum kommer alle slags besøgende - fuglekiggere og børnefamilier, men også dem, der bare vil besøge caféen og drikke en kop kaffe og nyde den utrolige udsigt. Reservatet er et vigtigt sted for ynglende fuglearter, og havørne og vandrefalke kommer dagligt på besøg for at finde noget at spise. Kom forbi og spot de spændende dyr!
Hils på alpacaer og rid på islandske heste i Skåne
I Skåne er der mange steder, der tilbyder spændende og sjove guidede safariture. Et af dem er Alpacka & Älg Ekofarm, hvor besøgende kommer på en guidet gårdsafari og kommer helt bag kulisserne. Her lærer man ikke kun om dyrene, men man møder dem også. Den 1 times lange tur indebærer alt fra alpacaer, shetlandsponyer, göinge-geder, linderødsgrise, rödkulla-køer og flere af andre små dyr, der bor på gården. Et besøg hos Alpacka & Älg Ekofarm er en oplagt aktivitet for hele familien, så forudbestil billetter og mød alle de skønne dyr.

Kan man ikke få nok af dyr, er Sydsverige det helt rette sted, hvis man ovenikøbet vil kombinere mødet med dyr og natur. Derfor tilbyder Skåne en helt særlig guidet tur på hesteryg, hvor man kan opleve det smukke landskab i Hovdalas naturområde, mens man lærer den islandske hesterace at kende. 
Brönne Islandshästar ligger syd for Hässleholm by, og har erfaring med at guide grupper herunder både erfarne og uerfarne ryttere. Man starter med at lære om den islandske og helt særlige race og dens unikke karakter sammenlignet med andre hesteracer. For at finde den rette hest bliver man spurgt ind til sin erfaring med ridning. Den guidede tur tager omkring to til tre timer. Turen inkluderer også et stop ved Finjasøen, hvor gruppen får en lille snack. Turen, der kræver forudbestilling, er tilgængelig fra marts til december.
Ørne-, elg- eller sælsafari i Småland
Hop på båden i Västervik skærgård! Idö skærgårds aktivitetsguide tilbyder en ørne- og sælsafari i det smålandske havbælt. I den ægte vildmark i Västerviks ydre skærgård kan du blandt brosten og skær møde sæler og ørne og få en storslået naturoplevelse. Klæd dig derfor godt på og nyd alle de smukke efterårsfarver og gå i et med naturens rolige omgivelser.

Er man mere til dyr på land, har Smålandets Markaryds Elgpark siden 2004 givet offentligheden mulighed for at komme helt tæt på skovens konge uden at forstyrre dens naturlige adfærd. Den 15 hektar elgpark, der går igennem tre kilometer snoet skov, huser omkring 12 elge. I den nordlige del af parken ligger bisondalen med omkring 10 amerikanske bisoner. Uanset om man kører igennem parken eller vælger den guidede togtur, får man en særlig oplevelse. Parken og Café Vaffelstugan har åben hver dag indtil 6. november derefter kun i weekenderne.

Besøgende bør også hilse på Erik Öster, der driver Skullaryd Elgpark og har et tæt bånd til alle sine elge. Tag på safarien der kører dig rundt, så du får hilst på alle dyr, mens de bliver fodret. Besøg også caféen og kom helt tilbage i tiden i gårdbutikken, der har en masse souvenirs.

I Småland er der heldigvis mange elgparker! Nær Kosta Glasværk ligger Kosta Safaripark, hvor besøgende i løbet af 6 km kører forbi blandt andet elge, bisoner, kronhjort, vildsvin. I tilknytning til parken er fuldt udstyrede parkeringspladser til mobilhomes med servicehuse. Er man til mountainbike, er der flere ruter herunder en på 11 km rundt i hele parken. Cykler kan lejes.
Safari i Blekinge for enhver smag i øst, vest, i land og vand

Et stop forbi Blekinge er en rigtig god måde at komme tæt på både natur og forskellige dyr på. Blekinge byder nemlig på intet mindre end en sjov sælsafari. Her kan du tage til den helt magiske Utklippan i det fjerne østen, hvor du kan booke din rejse med Karlskrona Sjotaxi

Er sælsafari måske ikke vildt nok? Og vil man måske møde dyr på land, så er Eriksberg Hotell & Safaripark et helt oplagt stop, hvor man kan opleve et kæmpe udvalg af oplevelser og dyrelivet helt tæt på. Safariparken i Blekinge tilbyder en guidet tur med safari-jeeptømmerflådesafaricykelsafarivandresafariørnesafari og den helt magiske safari i mørket/skumringen. Mulighederne er heldigvis altid mange i Blekinge!

Vender man snuden mod vest og tager til Hanö, bør man kigge efter dådyr. Ønsker man at kombinere vandring og mødet med dyr, så er mulighederne mange. De første hjorte blev sat ud på øen i 1956, mens der i dag er omkring 200. Bind derfor snørebåndene og vandre gennem de skønne stier, hvor chancen for at se mindst et dådyr er meget stor. 
Presseture i efteråret

Nedenfor kan du se tema og program for ledige presserture i efteråret, hvoraf nogle af dem har et udkast til et program. Se mere herunder:


• Familietur i Småland, oktober/november - se program
• Kultur i Jönköping i Småland, oktober/november - se program
• Udvandrernes spor i Växjö i Småland, oktober/november - se program
• Design og Kalmar by i Småland, november (gruppetur, 1 ledig plads) - se program
• Outdoor og naturoplevelser i Halland


Hvis du vil tages i betragtning til en af ovenstående ture (også dem uden program), hører vi gerne fra dig – også hvis du har forslag til oplevelser, du gerne vil have inkorporeret.
Skriv en mail til PR Manager, Sema Eyidogan, på se@atlanticlink.net og husk at angive, hvilket medie du skriver for.


Kontakt
Karin Gert Nielsen
Atlantic Link


M: +45 2942 1005
E: 
kgn@atlanticlink.net

www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og tekst som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Ønsker du ikke længere at modtage pressemeddelelser fra Visit South Sweden? Klik her