Kom helt tæt på den svenske høstsæson
Den svenske høstsæson nærmer sig og heldigvis skal man ikke lede særlig længe for at kunne opleve den. Sydsverige byder på en masse oplevelser og aktiviteter i forbindelse med denne særlige sæson. Der kan opleves alt fra æblemarkeder, madfestivaler, unikke gårdbutikker og et mesterskab i pizzabagning. 
Halland
Farmers market på Strömma Farmlodge
Farmers Market er en høstfestival med edgy Halland og Nashville-stemning med mad, musik, kreativitet og hyggelige møder. Her bliver alle fødevareproducenter fra Halland og omegn hyldet og fejret. Besøgende kan shoppe, smage og nyde lokale råvarer, opleve musik og møde vestkystdesignere, der sælger deres kreationer. 

Falkenbergs maddage
Velkommen til en skøn madfestival i Falkenberg med pop-up restauranter og foodtrucks, hvor man kan slå sig ned udenfor og lade sine smagsløg danse. Gå en tur gennem markedet, køb friskhøstede råvarer og delikatesser, og nyd musikken, publikum og maden! 

Høstfest på Tjolöholm Slot
Når høsten er reddet, er der fest på slottet! Vestsverige og hallandske fødevareproducenter sælger efterårets friskhøstede og lokalt producerede delikatesser i godsets store kornlager. Besøgende kan lære mere om, hvor maden kommer fra, smage og købe økologisk og lokalt produceret mad.
Skåne
Kiviks äppelmarknad
Septembers æblemarked i Kivik viser de tusindvis af æbler, der dyrkes i Österlen. Smag forskellige smagsvarianter fra de mere end 90 leverandører, se hvem der vinder prisen "Golden Apple", prøv gode æblebaserede drinks og beundre kunstværket udelukkende lavet af æbler. Der er også masser af børneaktiviteter baseret på æbler. Se også vores film om madbegivenheder i Skåne.

Høstfest Kristianstad 
Hvert år arrangeres 
Skördefest Kristianstad i Tivoliparken, et marked, hvor mad- og smagskreativiteten flyder. Markedet er en måde at få markedsbesøgende til at opdage producenterne omkring dem og det fantastiske arbejde, de udfører med deres afgrøder og produkter. Og så er der direkte tog fra København! Se også deres Facebook-side. 

Høsttid i Österlen 
I mange år har æblet været i fokus i Österlen. Men siden 2021 er flere aktører gået sammen for at vise den mangfoldighed, der findes i Österlen. Skördetid på Österlen inviterer til fælles aktiviteter og smagsoplevelser omkring høst, mad, kultur og madhåndværk i området. Fælles indvielse finder sted på Sildens Dag i Simrishamn 17. september.
Blekinge
Gårdsbutikrundan 2022
Blekinge byder på en spændende og velsmagende weekend fra 10.-11 september! Lokale gårdbutikker inviterer alle til at prøve lokale delikatesser, skabe smagsminder og finde nye favoritter under Gårdsbutiksrundan 2022. Alle butikker er åbne fra 10.00 og 16.00, og der er masser af særlige tilbud og sjove aktiviteter for hele familien. Der vil komme mere information, når den store smagningsbegivenhed nærmer sig. Det bliver en fantastisk og velsmagende weekend, men du kan selvfølgelig også besøge gårdbutikkerne på andre tidspunkter. Åbningstiderne varierer, så tag et kig på den respektive butik i vores liste over operatører. Da Blekinge er lille, er afstandene korte, så der er tid til at besøge mange gårde på et enkelt besøg. Men gå gerne tilbage igen og igen under alle omstændigheder. Hvilken gårdbutik starter du med?
Småland
Ölands Høstfest
Ölands Skördefest er vokset til at blive Sveriges mest populære høstfestival med særligt fokus på græskar og lader dig udforske øens fine køkken, innovative kulinariske produkter og rige kultur. Under festivalen er der aktiviteter spredt ud over øen fra fyret Långe Erik i nord til fyret Långe Jan på øens sydspids. Øboerne åbner generøst deres døre og inviterer alle til landsbyfester, kulinariske eventyr, markeder, kunstudstillinger og meget mere.

MATT2022
MAT2022 byder på en hel uge med mad- og høstoplevelser i det sydligste Småland - Växjö-regionen - med fokus på bæredygtig, sund og lokal mad. Alle er velkomne både til området i og omkring Koncertsalen i centrum af Växjö og til en tur ude på landet. I Restaurant "Rädda Råvaran" tilbydes mad tilberedt af madaffald fra butikker og man kan deltage i et tætpakket program fra scenen i Konserthusparken. På Teatertorget lige ved siden af kan du købe lokalt producerede grøntsager, ost, charcuteri og is. Der vil også være et landsmesterskab i pizzabagning og Årets Økokok i Sverige bliver kåret. MAT afsluttes med den populære MAT-runde, hvor du kan besøge 55 fødevareproducenter, gårdbutikker, cafeer og restauranter rundt omkring i området.
Vi er begyndt at kigge ind i presseture for sensommeren og efteråret. Indtil videre er der udformet nogle temaer indenfor hver region, hvoraf nogle af dem har et udkast til et program. Se mere herunder: 

• Öland i Småland, august -
 se program
• Familietur i Småland, september - 
se program
• Natur, outdoor og bæredygtighed i Skåne, september
• Kultur i Jönkjöping i Småland, september - 
se program 
• Udvandrernes spor i Växjö i Småland, september - 
se program
• Design og Kalmar by i Småland, november (gruppetur) - 
se program.

Hvis du allerede nu gerne vil tages i betragtning til en af ovenstående individuelle ture (også dem uden program), hører vi gerne fra dig – også hvis du har forslag til oplevelser, du gerne vil have inkorporeret.

Skriv en mail til PR Manager, Sema Eyidogan, på se@atlanticlink.net og husk at angive, hvilket medie du skriver for.
Kontakt
Karin Gert Nielsen
Atlantic Link


M: +45 2942 1005
E: 
kgn@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
Ønsker du ikke at modtage pressemeddelelser fra Visit South Sweden, klik her