Eventyrlige outdoor-oplevelser i Sydsverige
Vil du gå på opdagelse i Sydsveriges unikke natur? Hop på et paddleboard, tag klatreskoene på eller sæt dig til rette i kajakken. Uanset hvilken aktivitet du er til, kan du være sikker på, at der altid følger en lækker udsigt med til.
BLEKINGE – Klipper, grotter og strømfald - et sydsvensk eventyr

Er du klar til en spændende dag med aktive udfordringer i naturen? Sydsvenska Äventyr giver dig mulighed for at prøve at padle, klatre eller kravle i huler – og så kan du komme på en guidet tur eller tage et kursus. Vil du udfordre familie, kolleger eller venner på en eventyrlig kamp med bueskydning, blæser og klatring? Vi formår ofte meget mere, end vi tror, og så udvikles teams og venskaber til gengæld. Eventyr-orienteringsløb og jagtskydebane er også på tilbudslisten. Sydsvensk Eventyr tilbyder aktiviteter i Blekinge, Skåne og Småland og kan i mange tilfælde bringe eventyret til dig. De har haft base i Mörrum, syd for Karlshamn siden 1992, og hed tidligere Ursulas Eventyr.
SKÅNE – Rundtursstier og vandring i Hovdala

Hvis du vil vandre i en fantastisk vildmark, kan du med fordel starte fra Hovdala Vandrecenter ved Hovdala Slot syd for Hässleholm. Vandresystemet byder på flere rundtursstier til hel- og halvdagsvandring og der er kortere stier og gangstier, hvis du ønsker at gå i et mere roligt tempo. Hovdalaleden (Hovdala-stien) er en del af Skåneleden og er en kombination af de allerbedste af rundtursstierne på i alt 57 km. Der er vindskjul og rastepladser, der er smukt indrettet med picnicborde og grillfaciliteter tæt på stierne - og selvfølgelig steder at overnatte og spise langs stierne eller i byen.



SMÅLAND - Kajaksejlads i Misterhult-øgruppen
Den nordlige skærgård i Misterhult naturreservat, nord for Oskarshamn, byder på det bedste af det utæmmede skærgårdslandskab. Området er ideelt til at nyde udendørs fritidsaktiviteter og især kajaksejlads. Det store naturreservat er et af de største i Sverige, og omfatter hav og omkring 2.000 øer, holme, skær og udspring. Store områder af øgruppen var tidligere på forskellig vis overgivet til landbrugsjord, og de fleste af øerne blev afgræsset. Der er næsten ikke noget skærgårdsbrug tilbage nu, men flere øer bevarer stadig deres autentiske landsbystruktur.
HALLAND - Stå på paddleboard i en af Hallands åer
Nemmere end bølgesurfing, roligere end kitesurfing og en helt anden dimension sammenlignet med kanosejlads. Stand up paddleboarding tager verden med storm, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Staldbrættet passer lige så godt på havet som i en sø eller å, og så kræves der ingen forkundskaber for at få en kraftfuld naturoplevelse. Mange af floderne i Halland er perfekte til stand up paddleboarding: Suseån, Nissan, Himleån og Lagan. Fylleån uden for Halmstad er også en favorit. Du starter lige øst for Halmstad, og padler derefter nedstrøms for endelig at komme ud på havet. Langs floden vokser frodige træer med grene, der strækker sig ud over vandet og med lidt god vilje, kan man næsten forestille sig, at man befinder sig i en jungle. Til dig, der vil udforske stand up paddleboarding, tilbyder Kite Kalle eventyr for både begyndere og professionelle.

Skandinaviens største Bike Park er åbnet på Isaberg Mountain Resort

Et paradis for alle der elsker fart og vanskelige udfordringer på to hjul! Årets highlight er en helt ny 2600 kvm. Pump Track på Isaberg Mountain Resort. Som et supplement til deres stier på og omkring bjerget har Isaberg Mountain Resort skabt et teknisk område på 6 hektar. Der er teknikstier udstyret med drop zones, step-ups, jumps, cambered curves, stone caissons, XCO trails og en helt ny pumptrack på 2.650 m² med masser af muligheder for alle MTB-ryttere både unge og knap så unge. De vil også løbende udvikle og forbedre området med nye hop, forhindringer og andre udfordringer. Isaberg Mountain Resort tilbyder introduktions- og teknikkurser i mountainbike - for begyndere og mere avancerede ryttere. Udover voksenkurserne, som findes i to niveauer, afholdes der også kurser for børn samt kurser i eMTB. Halvanden times træning og ekspertråd fra en erfaren instruktør i Isabergs fantastiske terræn.
PRESSETURE
Vi begynder så småt at kigge ind i presseture for sensommeren og efteråret. Indtil videre er der udformet nogle temaer inden for hver region, hvoraf nogle af dem har et udkast til et program. Se mere herunder:

 Skærgårdsoplevelse i Blekinge, august 
 Öland i Småland, august - se program her
• Familietur i Småland, august - 
se program her
• Kulinarisk oplevelse i Halland, september
• Natur, outdoor og bæredygtighed i Skåne, september
• 
Kultur i Jönkjöping i Småland, september - se program her
• 
Udvandrernes spor i Växjö i Småland, september - se program her
• Mad & drikke i Skåne, oktober
 Design og Kalmar by i Småland, november - se program her

Hvis du allerede nu gerne vil tages i betragtning til en af ovenstående individuelle ture, hører vi gerne fra dig – også hvis du har forslag til oplevelser, du gerne vil have inkorporeret. Skriv en mail til
 kgn@atlanticlink.net og husk at angive hvilket medie du skriver for.

Invitation til lunchmøde 
Vi inviterer medier og influencere på lunch på Guldsmeden Islands Brygge den 16. august 2022 fra 
kl. 12.00-14.00.
Kontakt
Karin Gert Nielsen
Atlantic Link
M: +45 2942 1005
E: 
kgn@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Følg Visit South Sweden
Facebook
Instagram
Download materiale
Download billeder og nyhedsbrevet som word-dokument.
Bliv inspireret
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder
No longer want to hear from us? Unsubscribe