Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn nyhedsbrevet i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    

Skærgårdsoplevelser i Sydsverige

Drømmer du om klippeskær, vuggende bølger og småøer i tusindvis, så byder Sydsverige på skønne skærgårde. I både Blekinge og Småland kan du tage på ø-hop, opleve ro og idyl og få en perfekt sydsvensk skærgårdsoplevelse.
SMÅLAND – småøer og vild natur
Oplev den unikke Tjust-skærgård med sine 5000 øer, frodige landskaber, stejle klipper og små blomstrende kystsamfund. Ved Tjust ligger også skærgårdsbyen Västervik, som har et pulserende centrum og samtidig kan spore sin historie tilbage til middelalderen. Her får du en god kombination af kyst, by, historie og kultur.

Skærgårdspassagerbådene, der afgår fra Skärgårdsterminalen, tager dig til øerne Hasselö og Idö hele sommeren og der sejler ligeledes både fra Gränsö kanal, som giver adgang til skærgården hele året rundt. Lystbådehavne i forskellige størrelser ligger tæt i Tjust-skærgården og har servicefaciliteter, restauranter og forskellige former for udendørsaktiviteter såsom cykling og kajaksejlads mellem øerne.

I sommerperioden kan du hoppe på en af skærgårdsfærgerne, som lader dig slappe af og nyde de fantastiske bugter og holme på en 1,5 time lang sejlads, hvor der også er en lille café ombord.

For en af de helt store naturoplevelser kan du tage på en fantastisk ørne- og sælsafari, som kører på en fast tidsplan fra april til september og er tilgængelig hele sæsonen for gruppebookinger. Her oplever man dyrelivet omkring øen Idö og skærgårdens ægte vildmark.
BLEKINGE – skærgård langs hele kysten
Skærgården er på mange måder, det der kendetegner Blekinge, hvor øerne ligger som perler på en snor langs kysten. Dem der har talt nøje efter, siger at der er hele 2.875 øer. Nogle er golde og stenede, andre frodige og grønne. Nogle er bittesmå, andre er store med helårsbeboelse. Med Blekingetrafikkens skærgårdsbåde kan du komme rundt til flere af dem og opleve hver deres særlige charme, som gør dem alle værd at udforske.

I den østlige del ud for Karlskrona, ligger øerne så tætte at man kan besøge mange på kort tid med hop on/hop off-bådene. På Aspö, som man kommer til med bilfærgen, er det nemt og oplagt at komme rundt på cykel. Drottningskärs slot fra d. 17. århundrede er et spændende sted at gå på oplevelse og du kan endda overnatte i det gamle lodstårn.

Langs Ronnebys kyst er der skærgårdsoplevelser på Harön, Aspan og Ekenäs/Karön. Restauranten Schweizeriet og villaerne på hyggelige Karön byder på "spa-vibes" fra fortiden og i Ekenäs på fastlandet ligger Villa Vassen.

I Hällaryds skærgård ud for Karlshamn finder du sommeridylliske Tjärö, som er populær blandt sejlende, badegæster, gæster der overnatter i de charmerende røde træhuse, restaurantgæster og fritgående dyr. På Tärnö kan du nyde naturen og så er udsigten formidabel.

Længst mod vest, i farvandet omkring Sölvesborg, ligger en enkelt ø, Hanö som udover fantastisk natur byder på en restaurant, indkvartering, butik, museum og gæstehavn. På Hanös nordlige side består Sækkestolen af millioner af vandslebne sten, der ændrer position efter vejret og på østkysten er der lidt mere dramatisk med skrænter og grotter. På øens højeste punkt ligger fyret og ifølge sagnet har det engang forårsaget en drages død. I dag kan man booket overnatning i fyrmesterboligen. Vil du med høj fart til øen, kan du booke Hanö Dyk & Ribcharter i stedet for at tage skærgårdsfærgen.
PRESSETURE
Vi begynder så små at kigge ind i presseture for sensommeren og efteråret. Indtil videre er der udformet nogle temaer inden for hver region og snart kommer der udkast til egentlige programmer:

• Skærgårdsoplevelse i Blekinge, august
• Öland i Småland, august
• Kulinarisk oplevelse i Halland, september
• Natur, outdoor og bæredygtighed i Skåne, september
• Kultur i Jönkjöping i Småland, september
• Udvandrernes spor i Växjö i Småland, september
• Mad & drikke i Skåne, oktober
• Design og Kalmar by i Småland, november

Hvis du allerede nu gerne vil tages i betragtning til en af ovenstående individuelle ture, hører vi gerne fra dig – også hvis du har forslag til oplevelser, du gerne vil have inkorporeret. Skriv en mail til kgn@atlanticlink.net og husk at angive hvilket medie du skriver for.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Head of Communications

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.