Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn nyhedsbrevet i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    

Bo unikt i Sydsverige

Der gemmer sig mange utraditionelle overnatningsmuligheder i Sydsverige, hvor du kan opleve indkvartering i trætoppe, midt i en sø eller i et gammelt fængsel, blot for at nævne et lille udvalg. Læs med i nedenstående nyhedsbrev og bliv inspireret til at prøve noget andet end et hotel i traditionel forstand på dit næste besøg i Småland, Halland, Blekinge eller Skåne.
Gränsö slott
Forestil dig en historisk herregård beliggende blandt smukke parker og naturlige omgivelser med udsigt over havet og et charmerende landskab. Gränsö Slot udmærker sig ved en enestående naturlig beliggenhed nær den idylliske kystby Västervik, et elegant spa-anlæg med islandsk termalbad, et flydende strandhus, værelser med udsigt over havet eller de anlagte haver samt en førsteklasses restaurant ved vandet.
Eventyrlige boliger ved Tjolöholm Slot
På en fantastisk beliggenhed mellem det storslåede Tjolöholm Slot og Kungsbackafjorden ligger seks billedskønne dobbelthuse. Hvert hus består af to lejligheder med egen indgang og have. Når man træder ind i lejlighederne, er det som at komme direkte ind i et Carl Larsson-maleri med himmelsenge, kakkelovne, brændeovne, rustikke køkkenborde og smukt malet tømrerarbejde. Her, midt i det smukke landbrugslandskab med udsigt over Kungsbackafjorden, strandenge og landskab, har du mulighed for at opleve ægte svensk nationalromantik med et af Sveriges mest bemærkelsesværdige slotte kun en kort gåtur væk.
Glamping på Camp Ven
På den idylliske ø Hven tilbyder Camp Ven fantastisk beliggende hytter og værelser og med deres glamping-koncept er indkvarteringen enkelt indrettet med køjesenge men med et rigtigt tag over hovedet i den smukke natur. Hvis du foretrækker noget mere luksuriøst, er det også muligt med ”hotellignende” senge. Derudover serverer den tilhørende restaurant, Strandkrogen fantastiske måltider til både morgen, middag og aften.
Skærgårdsglamping
På Tärnö i Karlshamns skærgård kan du opleve en vidunderlig udsigt over havet og horisonten fra komfortable glamping-telte. Teltenes placering er tæt på både skærgårdsnaturen og havet og kombinerer det bedste fra to verdener - følelsen af fred og frihed fra naturen og en høj grad af komfort og bekvemmelighed. I teltet kan du falde i søvn til lyden af bølger under et dejligt tæppe og vågne op til en velsmagende morgenmadskurv, som du kan nyde på teltets terrasse.
Sandfallets Glamping
Udenfor Veinge i Laholm kan du komme tættere på naturen og dig selv med en unik glamping-oplevelse. Her kombineres natur med hygge og du kan nyde lyse sommeraftener ved bålet, gå på opdagelse i omgivelserne eller "bare være til". Du bor komfortabelt i en specialbygget hytte med gavle, der kan åbnes helt, et hævet trægulv og med et ordentligt trætag, der holder nattefugten væk. Her gennemsyrer økologi og genanvendelighed hele forretningen og du kan altså slappe af med rigtig god samvittighed.
Smålandstorpet – midt i naturen
I Smålands skove gemmer sig en hemmelig lille bjælkehytte, som er bygget i 2017 med et stort panoramavindue ud mod en fantastisk mose. Helt tæt på den lille hytte er et tårn, hvor man kan sidde og nyde naturen, kigge efter vilde dyr og fugle og hvis vejret tillader det kan man tilmed overnatte i det fri!
Hemmelighedshytten er fuldstændig "off grid" uden WiFi, intet rindende vand eller elektricitet.
Overnatning i eventyrlige højder
Du kan nu overnatte på Europas største zipline-anlæg, Little Rock Lake. På vildmarksdækket i Basecamp - med en kilometers bred udsigt over de smålandske skove - er der hyggelige træhytter at putte sig i. Der er plads til 12 i hver hytte, eller man kan bo her helt alene. Lige udenfor er der spabad og sauna og du kan enten bestille mad eller selv grille. Her kan du opleve total stilhed og en klar stjernehimmel. Little Rock Lake er Europas længste zipline med over 4,5 km line midt i skoven. At hænge i en sele og suse over trætoppene, er i høj grad et adrenalinfyldt eventyr og for børn såvel som voksne.
En luksuriøs skovoplevelse
Bo med hotelstandard i skoven uden el og vand, tilbered din mad over åben ild og nyd stjernehimlen gennem store glaspartier i en behagelig dobbeltseng. En skovoplevelse ud over det sædvanlige med den bedste beliggenhed på vestkysten i Halland, tæt på både hav og sø venter i Gullis Skjul. Den fine lille hytte er bygget af genbrugsplader og glas og foruden et enkelt får eller to, ligger den helt for sig selv i en lille skovlund en kort gåtur fra Gullis Gård. Sofaen laves nemt om til dobbeltseng, hvis der er mere end 2 personer og et fuldt udstyret udendørs køkken står til rådighed for madlavning i det fri. Hytten er ikke isoleret, men brændeovnen varmer hurtigt op og det er dermed skønt at sove der året rundt.

Ramoa – et lysthus på egen ø
Hos Ramoa outdoor activity er der forskellige overnatningmuligheder. Udover et flydende hotel, et glampingtelt og muligheden for at overnatte i hængekøje blandt træerne, kan du overnatte på en ø i den smukkeste sø, hvor det eneste på øen er et fint lille lysthus. Du kan komme hertil med kano fra eventyrlandsbyen efter en 20 minutters padletur og det er oplagt at sejle ud på søen og udforske dyrelivet før du kravler i seng. Nyd en tidlig morgen og det at vågne stille og roligt med dyrene og naturen.
Spejlende spektakulær overnatning
Den spektakulære SynVillan ligger i Eriksbergs safaripark med en fantastisk udsigt over Mahraviken. Her kommer du helt tæt på naturen og dyrene, når du gennem glasgulvet kan se, når de bliver fodret under dig. Helt magisk! SynVillan er designet af en af Sveriges mest velrenommerede arkitekter, Thomas Sandell, som har ladet håndværk møde højteknologi i sit materialevalg af rustfrit stål, glas og siv. Og fordi villaen hviler på 3 meter høje, spejlblanke søjler, får man en følelse af at svæve.
TypeO Loft
TypeO Loft er ikke traditionel indkvartering. Det er heller ikke en almindelig butik eller et showroom. TypeO Loft er alle disse ting, men udført med gæsteoplevelsen i centrum. Her overnatter gæsterne blandt lækkert design, som de efterfølgende kan købe idet alt hos TypeO Loft er til salg. TopeO Loft ligger på anden etage af en bondegård fra 1840’erne i Hunnestad kort fra Ystad i Skåne. Med egen indgang gennem en slående glasfacade, der byder på uforstyrret udsyn over det omkringliggende landskab, er stedet gæsternes ”home away from home”. Det åbne loftrum består af stue, køkken, soveværelse og badeværelse. TypeO Loft er designet som et sted for ro og eftertanke, og fremstår som et tidløst eksempel på det smukke og det enkle, der lader dig checke in her for at checke ud fra hverdagslivet.
Tæt på byen midt i kulturarven
Fregattens bed & breakfast ligger i Karlskronas hyggeligste bydel, Björkholmen. De små, charmerende træhuse blev bygget allerede i 1600-tallet som bolig for de mange værftsarbejdere i byen. Her finder du Fregatten som byder på fire skønne værelser, lounge, bibliotek, sauna og afslapningsområde. Morgenmaden er hjemmelavet, serviceniveauet er fantastisk og stemningen er god. Der er en badebro få minutters gang væk og du kan medbringe en picnickurv til dine udflugter. Alt i alt er Fregattens B&B et godt udgangspunkt for at opdage Karlskrona til fods, på cykel eller fra båd.
Overnat i et gammelt fængsel i Varberg
Indenfor murene på Varbergs fæstning finder du fæstningens værelse ved havet. Her kan du vælge en komfortabel Bed & Breakfast overnatning i charmerende huse fra det 18. århundrede, hvor der førhen var bager og hospital. Ønsker du en mere fængslende bolig, kan du vælge at overnatte i en celle i det gamle kronefængsel fra 1856, som ligger tæt på både by og hav. Nedenfor fæstningen bugter promenaden sig langs klipper og sandstrande og længere oppe på Borggården ligger Hallands kulturhistoriske museum.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Head of Communications

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.