En perle i Halland
Åbn nyhedsbrevet i din browser, klik her.
                                                                   

Knystaforsen – hjemlig hygge på restaurant i naturen

Forestil dig en idyllisk landsby i en skov i Halland, hvor et tidligere savværk ligger ud til en lille flod. Her har det danske par Eva og Nicolai Tram åbnet en restaurant, hvor menuen er inspireret af naturen, de fleste råvarer kommer direkte derfra og målet er, at du som besøgende, skal føle dig som gæst i deres hjem.
Fra hamsterhjul til nærvær i skoven

Hvad gør man, når hverdagen i en småbørnsfamilie med karriere og hamsterhjul bliver lidt for triviel og man trænger til et eventyr? Man flytter til Halland og køber en tidligere restaurant i lokalerne på et gammelt savværk ude i skoven. I hvert fald hvis man er Eva og Nicolai Tram. Efter flere år i både medie- og restaurationsbranchen valgte de at rykke teltpælene op og flytte med deres børn til Sydsverige.

Her driver parret i dag restauranten, Knystaforsen, som er stedets kronjuvel, minihotellet Villa Knystaforsen, som åbnede med tre værelser på den anden side af floden overfor restauranten i 2021, og fra påsken 2022 tilføjes Knystaria, et pizzeria med italienske pizzabagere fra lokalområdet.

”Med Knystaforsen ønsker vi at skabe nogle gode rammer for vores familie, støtte op om lokalsamfundet ved at handle lokalt og dermed bidrage til eksistensgrundlaget for andre små virksomheder i nærområdet. Den ånd håber vi, vores gæster kan mærke, hvorfor det er vores ambition, at de føler sig velkomne som gæster i vores hjem til en mindeværdig aften” forklarer Eva Tram.
Lokale råvarer tilberedt over bål
Konceptet er enkelt og vellykket. Menuen på restauranten består af ca. 16 retter, som er inspireret af naturen, hvor langt de fleste råvarer også er hentet. Resten er produceret af lokale og i nærområdet. Det gælder også drikkevarerne, som kan være alkoholfrie i form af fx kombucha, saft og kefir. Eller en vinmenu med svenske vine hvoraf nogle er lavet på druer, andre af fx tyttebær, æbler, rabarber og blomster. Maden tilberedes over bål, som parret har stor erfaring med og skrevet tre bøger om.
En restaurant af genbrugsmaterialer
Efter planen skulle det gamle savværk anvendes som fotostudie og en sidegesjæft som ”af-og-til-restaurant” for at afprøve en længerevarende drøm parret havde, efter Nicolai i flere år har arbejdet som kok på eksklusive restauranter i Danmark, Frankrig og Spanien og Eva som tjener, sommelier og madanmelder. Ombygningen varede et halvt års tid og blev udført ved hjælp af genbrugsmaterialer. Dels fordi budgettet dikterede det, men også for at understøtte konceptet fra maden, hvor man tager udgangspunkt i de ressourcer, der står til rådighed i naturen og nærmiljøet og på den måde undgår at blive en del af en i forvejen herskende brug-og-smid-væk-kultur.
En bragende succes
Da kalenderen viste december 2020 var pandemien på sit højeste og årets koldeste måned var ikke den bedste til at høste lokale råvarer. Sammenlagt en mildt sagt dårlig timing for en restaurantdebut. Til gengæld var økonomien ved at slippe op og som det gør sig gældende med de fleste planer, måtte Eva og Nicolai justere i deres. Således åbnede de første restaurantaftener ”En Kväll på Knystaforsen” og efter en varm modtagelse blev fotostudiet sat lidt på standby og parret valgte at definere stedet som en egentlig restaurant, der holder åbent torsdage, fredage og lørdage.

Her godt og vel et år, en genåbning (eller et par stykker) og en kåring* som ”Årets Resmål 2021”, senere, holder konceptet stadig og gæsterne kommer dertil langvejs fra. Således skal man være heldig, hvis man kan få bord på en torsdag på denne side af sommeren, hvor langt de fleste fredage og lørdage er booket frem til slutningen af august.

Besøg knystaforsen.se for yderligere information og for at booke bord.

*af det svenske dagblad, Dagens Industri
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
• Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
• Download billeder af Knystaforsen HER
• Download billeder af Villla Knystaforsen HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Head of Communications

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.