Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn nyhedsbrevet i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    
Hidden gems i Sydsverige

En madoplevelse behøver ikke en Michelinstjerne for at være noget udover det sædvanlige, kunst behøver ikke at hænge på et galleri og hvem siger, overnatningsstedet ikke kan være en oplevelse i sig selv?
Vi tager dig med til nogle af de steder, der ikke er beskrevet i guidebøgerne, men som helt klart fortjener dit besøg og din opmærksomhed.
Streetart
Foto: Pärra Von Andreasson
Graffitihangaren i Malmö
I en hangar i Malmø har 63 graffitimalere og kunstnere fra hele verden malet et 2.000 kvadratmeter stort kunstværk. På indersiden består værket af 40 store malerier på omkring 40-120 kvadratmeter, og i 2018 er der også påbegyndt nye malerier udvendigt på hangaren. Der er intet personale eller officielle åbningstider, men på hverdage er porten som regel åben mellem kl. 7-14. Det er muligt at booke en fremvisning gennem info@ruskig.org, hvis du vil være sikker på at komme ind.
Photo: Annika Sandqvist
2x Demåne i Blekinge
I Blekinge kan kunstinteresserede opleve dobbelt op på Demåne. Kim Demåne er en af Blekinges sejeste kunstnere. Han arbejder i stor skala og ofte med vægmalerier. En af dem er på facaden af Ronneby Kulturcentrum. Hans mor, Susanne Demåne er også kunstner og formgiver med motorsav og stor passion. Hun har skabt en magisk verden af oplevelser på Edestads gamle skole. Her finder du både kunsthal, skulpturhave, heste og butik.
Restauranter
Fra tankstation til pizzeria
Hvis du ikke vidste, at Lille Napoli er et af Sveriges bedste pizzeriaer, var du nok kørt forbi. Den hvide bygning fungerede tidligere som tankstation, men indenfor de slidte vægge med italienske reklameplakater serveres der autentisk napolitansk pizza. Her er det enkelt, uhøjtideligt og uprætentiøst. Men råvarerne, håndværket og pizzaen tages meget seriøst.
Lokalt og plantebaseret
Café Muff er en ægte perle. Et stenkast fra IKEA Museum i Älmhult ligger caféen, som er et kulturelt og kulinarisk mødested med internationalt islæt. De serverer plantebaseret, hjemmelavet mad med råvarer, som helst købes lokalt af økologiske avlere. Ejeren, Grasha Schreiber, laver mad med kærlighed og tager imod sine gæster på samme måde.
Til den søde tand
Foto: Niklas Kämpargård
Mere end fika
På en mark i Listerlandet uden for Sölvesborg ligger Brygghuset Café & Kunst. Dette hyggelige sted, oser af varme og imødekommenhed - og af sprøde vafler, kaffe og andet godt. Her kan du sidde ude eller inde bag den upcyclede vinduesvæg, der giver følelsen af et orangeri. Når du har spist, kan du gå på opdagelse i butikkens kunst og andre finurlige fund.
Foto: Per Brunberg
Is af ærlige råvarer
På Björketorps gård uden for Ronneby kan du købe is lavet på KRAV-certificeret mælk fra gårdens køer hver dag, året rundt. Æg fra naboen og honning fra deres egne bistader gør isen så lokalt produceret, som den kan blive. Helt uden tilsætningsstoffer, kun ærlige råvarer. Du kan også købe mælk på flaske.
Foto: Alexander Hall
Mikroristeri i Lenhovda
I den lille by Lenhovda ligger Tadah Coffee Roastery. Det er et "micro roastery", hvor de rister eksklusive bønner i hånden. Ejerne Julia og Michael brænder for kaffe, og hver ristning af kvalitetsbønner overvåges nøje. I deres hyggelige hus er der både kaffebar og retrocafé. Hvis du kan lide kaffe og retro, må du ikke gå glip af Tadah kafferisteri.
Overnatninger
Foto: Valle Westesson
Stik af med cirkus i Malmø
Velkommen til Malmøs mest spektakulære hotel! På en nedlagt jernbanegrund i Malmø findes et hotel bestående af cirkusvogne. Hver vogn er ét rum, og alle er indrettet i forskellige temaer; klovnens vogn, lederens vogn, tryllevognen og så videre. Nogle vogne kommer med eget køkken og bad, andre har adgang til fællesfaciliteter. Hver vogn har to cykler til rådighed, som kan bruges til at nå til byens centrum på bare 15 minutter. I nærheden er der en streetfood truck, et supermarked, pizzeriaer og vaskeri.
Foto: David Wall
Oplev et lille skærgårdssamfund
I Smålands ydre skærgård finder du det lille skærgårdssamfund Loftahammar, som er et godt udgangspunkt for dig, der vil opleve den smukke skærgård, kysten og roen. Du har flere forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem både i Loftahammar, og på de omkringliggende øer, såsom Rågö eller Hasselö. Du kommer nemt til disse øer med skærgårdsbåden Bella fra Loftahammar. Du kan også leje en kajak og padle mellem øerne.
Naturoplevelser
Foto: G Assner
Oplev 300 øer
Sejl mellem 300 øer i søen Sommen på en tur med det fine gamle S/S Boxholm II. Dampskipet har sejlet siden 1904 og er et af Sveriges sidste træfyrede dampskibe i drift. Sommen ligger midt i et bjergrigt landskab og har derfor en meget uregelmæssig form, med mange bugter og mere end 300 øer. Man kan nyde det smukke landskab på flere forskellige tematiske ture.
Foto: Alexander Hall
Fulgeliv og fortryllet eg
Naturum Trollskogen ligger på Ölands nordøstligste kappe ved porten til Trollskogen-reservatet. I naturreservatet finder du forskellige vandrestier, vindblæste fyrretræer eller ”den fortryllede eg” Trolleken, som er Ölands ældste eg. På østsiden kan man se vraget af skonnerten Swiks, der strandede her i 1926.
Foto: Agneta Kristiansson
Halland fra toppen
Bjerget Virsehatt ligger i Hallands ældste naturreservat og strækker sig 70 meter over havets overflade. Her er både fine stier og trapper op til bjergets top, hvorfra I kan opleve den fantastiske udsigt. Det er også muligt at gå på digital skattejagt i området og finde flere skjulte skatte.
Butikker
En blomstrende idé
Hanna blev uddannet blomsterhandler i Malmø og arbejdede i en blomsterbutik i flere år, før hun fik sin drøm opfyldt. Hun har skabt en anderledes blomsterbutik og café i hendes bedsteforældres nedlagte lade i det smålandske højland. Her findes blomsterbuketter, afskårne blomster samt sjove og sære planter og nøje udvalgt interiør. Der arrangeres også kurser i blomsterbinding og det tilstødende orangeri er populært til kaffe og fika.
Foto: Caroline Andersson
Surdej i særklasse
I det lille surdejsbageri AVE Kultur på landet ved Falkenberg bager ægteparret Andrée og Emelie surdejsbrød, boller og andre gode spiselige sager. De brænder for håndværk, lille skala og bæredygtighed. De vil gerne give flere mulighed for at spise godt, nærende og sundt brød. Bageriet er charmerende og ekstremt lille. Køb med hjem eller nyd solen i den lille havecafé.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.