Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    
Vinteroplevelser i Sydsverige – til lands, til vands og i luften

En skiferie i Sydsverige er tættere på, end man skulle tro. Der er mange muligheder for at stå på ski – både alpin og langrend – kun 2-4 timers kørsel fra København. Men der findes mange flere måder at opleve det fantastiske vinterlandskab, som findes i den svenske ødemark, dybe dale og storslåede skove. Få et adrenalinsus på zipline med udsigt over et snedækket landskab eller udforsk et UNESCO-beskyttet reservat, mens du spotter efter majestætiske ørne og usædvanlig flora og fauna.
Foto: Vallasen Branasgruppen
Vallåsen – Sveriges sydligste skisportssted
Med sin beliggenhed i det sydvestlige Halland, kun to timer fra København, er Vallåsen et oplagt getaway til en dagstur eller en weekend i vintersportens tegn.
Tag turen ned ad de syv pister, slå dig løs i områdets ’fun parks’ eller hop i langrendsskiene og kør en tur på sporene. Fra december 2021 byder Vallåsen på 1,4 kilometer langrendsspor. Til trods for at Vallåsen er Sveriges sydligste skisportssted, er her pister i farverne rød, blå og grøn, og så lover snefabrikken endda snegaranti i op til 12 plusgrader.
Foto: Mullsjö Alpin
Mullsjö Alpin – Familievenlig og snesikker
I Mullsjö i Småland finder du et af Sydsveriges skiområder med størst snegaranti, hvor sneen ofte falder tidligt på sæsonen og holder længe. Her er 7 pister af varierende sværhedsgrad, perfekt til nybegyndere og familier, der vil prøve alt fra lette grønne til store pister. Der er også gode faciliteter for dem, der vil prøve kræfter med at stå på snowboard – og øve hop og tricks. Mullsjö har også en kælkebakke, skileje, skiskole og lige ved børnebakken kan man overnatte i nye, moderne (og varme!) campingvogne.
Svartbäcksmåla – Et af Sveriges største rekreative områder
Et lille stykke uden for Nybro ligger naturreservatet Svartbäcksmåla, som er et af Sveriges største rekreative områder. Om vinteren kan du både stå på langrend på velpræparerede piste, tage en tur på slalombakken eller kælke. Og hvis du har brug for en pause fra sneaktiviteter, findes der både et outdoor træningsområde med ti forskellige stationer, en forhindringsbane samt 6 mountainbikestier af forskellig sværhedsgrad at udforske.
Foto: Davids Kulle
Fjeldstemning i Ronneby
Få naturen helt tæt på ved Karlsnäsgården tæt på Ronneby. Om vinteren dækkes sporene med kunstsne, der baner vejen for en dag på langrendsski gennem granskov og langs søen på en i alt 3,3 kilometer lang rute. Er du til vaskeægte lodgestemning, fuldendes naturoplevelsen på Davids Kulle. Her, bare få timer fra Danmark, hersker en særlig fjeldstemning, hvor du rigtig føler dig hjemme, når du smider skoene og aftenhyggen indfinder sig. Det hyggelige hotel ligger ca. 15 minutter fra skisporene og byder på 12 nyistandsatte værelser.
Foto: Peter Szabo
Zipline med udsigt over svensk vildmark
Little Rock Lake Zipline er Europas største zipline-anlæg, der ligger kun 50 km fra Växjö. Ziplinen byder på adrenalinsus og spændende eventyr, med en mere end 4 km lang bane over trætoppene. Her kan du opleve naturen fra oven på alle tider af året og at zipline om vinteren – især over en uberørt sneklædt vildmark – er en helt unik og fantastisk oplevelse. Du oplever både fart og adrenalin samt en vidunderlig udsigt over en snedækket svensk skov hos Little Rock Lake Zipline!
Foto: Johan Hammar/Skånska Naturmedia
Ørnesafari i UNESCO-reservat
Hvis du er heldig, kan du se de majestætiske Havørne og Kongeørne og måske den usædvanlige Steppeørn i Skåne. Dine chancer er størst i Vattenriket, et 8.000 hektar stort UNESCO-beskyttet unikt biosfærereservat med strandenge og sumpskove i det nordøstlige Skåne. Her kan du tage en meget populær guidet ørnesafari med båd. Naturreservatet Fyledalens dybe dal er også populært sted i fuglekiggerkredse. Den smukke dal er stedvis flere hundrede meter bred og omkring halvtreds meter dyb og har både imponerende og usædvanlig flora og fauna.
Foto: Isaberg Mountain Resort
Isaberg Mountain Resort – Sydsveriges største skisportssted
Isaberg Mountain Resort ligger smukt på Isaberg, som er en klippebakke i Nissandalen, kun 3,5 times kørsel fra København. Fra toppen, 310 meter over havets overflade, har man en fantastisk udsigt, og her findes Sydsveriges største piste- og liftsystem. Der findes pister til alle aldre og med forskellige sværhedsgrader, og ønsker man afveksling fra skiløbet, kan man tage en tur på kælkebakken. Det er muligt at leje udstyr og booke skiskole forud for besøget, og der findes mange overnatningsmuligheder et stenkast fra skiløjperne.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.