Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    
Vinterbadning på Sydsveriges mange kallbadhuse

På den anden side af Øresund ligger de sydsvenske ”kallbadhusen” langs kysten, klar til koldere temperaturer og vedholdende, endorfinsøgende vinterbadsentusiaster. I den sydsvenske region er traditionen med at bade i havet, nærmest indprentet i kystsamfundenes DNA, hvor badekåben hænger tæt på garderoben for hurtigt at kunne tage et dyp i havet uanset årstiden. For alle der gerne vil opleve en sundhedstradition, der har sine rødder i 1800-tallets spa-historie, er vinterbadning meget nemmere og sjovere at dyrke fra en af de svenske badeanstalter (med blandt andet sauna som motivation!).
Foto: David Seitz
Skanör Falsterbo Kallbadhus
Cirka 30 minutters kørsel fra Øresundsbroen ligger kystsamfundene Skanör og Falsterbo, som er to middelalderbyer forbundet af et langt smalt rev på den vestlige del af Falsterbonäset. Naturen har i millioner af år formet landskabet til et usædvanligt smukt sted. Det er også et samlingssted for golfentusiaster med tre af Sveriges bedste golfbaner inden for få kilometers afstand.
Skanör Falsterbo Kallbadhus er den seneste tilføjelse til badeanstalterne i Skåne og blev indviet i 2020, midt i Skanörs havn. Det er et mødested for både lokale beboere og besøgende med separate afdelinger for mænd og kvinder samt en restaurant. Bygningen er opført med udgangspunkt i moderne arkitektur med træelementer, hvor et stort trædæk fører til separate moler og nedgange til vandet.
Foto: Karol Werner
Kallbadhuset i Karlshamn
I Blekinge finder du en ægte perle, der kombinerer vinterbadning med en arkitektonisk oplevelse. Kallbadhuset i Karlshamn stod færdigt i 2015 efter mange års indsats fra foreningen Kallbadhusets venner.
Det er White Architects der står bag, og badeanstaltens spændende og opsigtsvækkende form, gør den til et must at besøge for arkitekturinteresserede. Her bader du med uforlignelig panoramaudsigt over Hanö-bugten og Østersøen fra placeringen i Näsviken, midt på promenaden mellem centrum og Vägga fiskerihavn. Der findes saunaer til både mænd og kvinder samt en fælles lounge, hvor alle kan mødes efter en rask dukkert.
Foto: Carolina Romare
Bjerreds Saltsjöbad
Bjerreds Saltsjöbad ligger yderst på den lange mole ved Bjärred strand, en kort køretur fra byen Lund. Badeanstalten har ligget her siden midten af 1800-tallet, men den nuværende bygning blev indviet i 2004.
Den 576 meter lange træbro er en af Sveriges længste, og den umalede træbygning med sin moderne skandinaviske arkitektur er også et vartegn. Et perfekt sted at se solnedgangen glitre over havet, og farve himlen og bølgerne i rød og pink med endda forskellige muligheder for at nyde årstidens mad i restauranten.
Foto: Claire Droppert
Kallis og Pålsjöbaden i Helsingborg
Kystbyen Helsingborg er et mekka for vinterbadere med i alt tre badeanstalter. Her har man vinterbadet i næsten 150 år og det nyrenoverede Kallis er med udsigt over Øresund Helsingborgs ældste. Pålsjöbaden, få kilometer nordpå i gåafstand langs promenaden, er endnu en populær badeanstalt, bygget på pæle et stykke over havets overflade med små, gule saunaer tæt på hinanden. Hvis man vil have stillet sulten, findes der både en café og ved siden af ligger restauranten Pålsjökrog som nabo til badeanstalten.
Foto: Planet Visible
Hotel Skansens kallbadhus
Omkring to timers kørsel fra Malmø ligger Båstad, en lille kystby på Bjäre-halvøen, med dybt rodfæstede badetraditioner og flere kurbade at vælge imellem. Dette sted var hjemsted for den berømte operasangerinde Birgit Nilsson. Hotel Skansen i Båstad og dets nybyggede badeanstalt ligger for enden af molen. Der er en pejs og et varmt spabad, der giver mulighed for at blive udenfor på trods af kulden. Tag en aftendukkert og spis middag i hotellets fine restaurant, eller nyd en forfriskende morgendukkert før morgenbuffeten.
Foto: Natalie Greppi
Kallbadhuset i Varberg
Halland har en lang tradition for vinterbadning og det smukke Kallbadhuset i Varberg har eksisteret i over 100 år. Det er en af Hallands mest fotograferede bygninger og det er ikke svært at forstå hvorfor, når man ser den mægtige bygning nede ved Varbergs promenade. Året rundt kommer af badegæster hertil og her kan du nyde en dukkert i havet og derefter slappe af i en varm og behagelig sauna med udsigt over Kattegat.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.