Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    
Julemarkeder i Sydsverige

På jagt efter ægte julestemning? Planlæg en weekendtur til det sydsvenske og kombiner dit ophold med et besøg på et af de helt særlige julemarkeder, du finder spredt udover hele regionen. Oplev blandt andet Nordens største julemarked, et underjordisk julemarked eller et klassisk svensk julemarked i Astrid Lindgrens hjemby.
Photo Credit: Annette Seldén
Julemarked på slottet
Hvornår: 12.–14. november, 19.-21. november og 25.-28. november.

Til det årlige julemarked på Tjolöholms Slott samles håndværkere og madudstillere fra hele landet for at vise og sælge deres produkter. Det julepyntede slot glimter af lys, og her kan børnene også møde julemanden og aflevere deres ønskeliste. Hver dag er der forskellige aktiviteter, herunder et fantastisk ildshow. Bliver du sulten, er der mange steder, du kan spise dig mæt, blandt andet foran pejsen i slottets spisestue og hvor du kan nyde kokkens fantastiske bagværk.
Photo Credit: Niklas Kämpargård
Julemarked anno 1840
Hvornår: 26. november, 27. november og 28. november.

I den charmerende by Sölvesborg i Blekinge, arrangeres et julemarked med historisk atmosfære. I år er det traditionerne og æstetikken fra 1840'erne, der styrer detaljerne. Markedet afholdes i de smukke lader, nær borgruinerne, der stammer fra det 13. århundrede. Ude på gårdspladsen skaber gran, bålfade og små handelsboder stemningen, der kun stiger indenfor portene. Dette er et julemarked med fokus på naturmaterialer, kunsthåndværk og lokalt producerede lækkerier. Musikken leveres af børn og unge fra den lokale musikskole. Nyd de hyggelige omgivelser, opdater julepynten og find unikke gaver til venner og familie.
Photo Credit:  Åsens by
Julemarked i historisk landsby
Hvornår: 27.-28. november.

I historiske Åsens landsbys kulturreservat gøres klar til et stemningsfuldt julemarked! Gå en tur rundt og mød håndværkere i hele landsbyen; i Södergården, Svinhuset, Magasinet, Teklas hus, Handelsboden og de vejene imellem. Her kan du smage lokalt produceret mad, køre med hestevogn til lyden af stemningsfuld julemusik. Du kan købe ægte håndværk og de smukkeste julegaver. Oppe ved Teklas lodge simrer gløggen ved siden af risengrød og skinkesandwich, og her kan selv de mindste besøgende lave deres eget julepynt. Julemanden hjælper også gerne de små med at fodre fårene i juletravlhedens pauser.
Photo Credit: Tykarpsgrottan
Underjordisk julemarked
Hvornår: 3.-5. december.

Oplev et fantastisk og helt usædvanligt julemarked i Tykarpsgrottan tolv meter under jorden. Grotten er et helt unikt miljø med en 20.000 m² underjordisk labyrint med haller, gange og hundredvis af søjler. I grottens underjordiske gange finder du boder, der byder på lækkerier og smukt håndværk. Her kan du fylde jule-spisekammeret op, købe personlige julegaver og varme dig på velsmagende gløgg. I grotten kan børnene også møde julemanden og give deres ønskeliste. Over jorden, både indendørs og udendørs, findes ligeledes boder samt et madtelt og café, hvor du kan få stillet sulten.
Photo Credit: Alexander Hall
Nordens største julemarked
Hvornår: 13.-21. november

Jul på Huseby er i dag Nordens største julemarked med over 170 udstillere. Her finder du landets bedste håndværkere og små fødevareproducenter. Julemarkedet finder sted over et stort areal på gården, der er pyntet fint op med juletræer og lanterner og i skumringen tændes hundredvis af levende lys. I hovedbygningen ”Slottet” har tiden stået stille siden 1800-tallet, og til julemarkedet er der pyntet op med julepynt og blomster.
Photo Credit: Örjan-Karlsson
Julemarked i Astrid Lindgrens Näs
Hvornår: 10.-12. december

Ingen har beskrevet julen som Astrid Lindgren. Hendes fortællinger om forventning og glæde er for evigt indgraveret i vores bevidsthed. Nu har du chancen for at opleve julestemningen på Astrid Lindgrens Näs den 10.-12. december, i løbet af disse tre dage er der også mulighed for at booke en guidet rundvisning i Astrid Lindgrens julepyntede barndomshjem. Velkommen til et helt særligt julemarked, med masser af mad og kunsthåndværk.

Photo Credit: Wapnö Gård
Julemesse på Wapnö Slot i Halmstad
Hvornår: 25.-28. november og 3.-5. december.

Slottets fantastiske omgivelser og de omkring 150 udstillere giver en forsmag på julen. Der er håndværkere af alle slags og madboder fyldt med julelækkerier. Hele slottet emmer af julestemning med lys, juletræer, bålfade, julesange og ikke mindst alle julens dufte. I Wapnö Magasin møder du nogle af landets dygtigste håndværkere. Det julepyntede bindingsværkshus er fyldt med brugsgenstande og pynt, der vidner om et unikt håndværk fra både nye og gamle udstillere. Mejeriets anden sal er også fyldt med ægte kunsthåndværk, smukt tøj, smykker m.m.

Photo Credit: Tina Stafrén
Jul på Kosta
Hvornår: 13. november- 31. december (torsdag til søndag), Lukket 24. december

Midt i Glasriket ved Kosta Glasbruk starter julen den 13. november, hvor Kostas julemarked indvies af sangeren Måns Zelmerlöw, der tænder millioner af små julelys i træer, på bygninger og glasværkets høje skorsten. Der er noget for hele familien i denne magiske juleverden. Når man kommer ind gennem den store port, venter snedækkede juletræer og velassorterede markedsboder samt julemændenes verden og på den anden side af skoven, venter julemandens ønskemaskine. I perioden kan du også booke traditionel Hyttsill som serveres i Glashyttan. Hyttsill er en gammel social madtradition, der har sit udspring i glasværkernes storhedstid. Når dagens arbejde var slut for glaspusterne, blev ovnene brugt til madlavning og blev et naturligt samlingssted – på menuen var der blandet andet salte sild, stegt flæsk og kartofler.
Årets sidste mulighed for en pressetur til Sydsverige
Vi har en sidste mulighed for et besøg i Sydsverige inden årets udgang. Lund i Skåne inviterer på en hyggelig weekend d. 12-14. november under temaet god mad og traditioner. Oplev bl.a. den svenske version af Mortens aften, tag på guidet tur rundt i den historiske by og bo på luksushotellet, Grand Hotel, der med sin varme atmosfære, unikke værelser og udsøgte køkken danner rammen om opholdet.

Hvis du vil vide mere, bedes du sende en mail til lh@atlanticlink.net
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Sturlasgade 3, st.
2300 Copenhagen S
Denmark

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.