Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser, klik her.
                                                                   
Hjemmeside     Instagram     Download materiale    
Efterårsferien går til... Sydsverige!

Sydsverige er den perfekte destination til en uforglemmelig efterårsferie for hele familien! Oplev steder fra Astrids Lindgrens eventyr på en cykeltur eller mød Pippi og alle hendes venner i Astrid Lindgrens Verden. Overnat i en dyrepark blandt bjørne og ulve, tag på elgsafari eller fordyb dig i spændende kultur og aktuelle udstillinger, der er interessante for både store og små. Her får du inspiration til en efterårsferie i det sydsvenske.
Photo Credit: Skånes Djurpark
Overnat blandt dyr i teltbyen Camp Oak
Skånes Djurpark ligger smukt i hjertet af Skåne, få kilometer nord for Höör. Parken er hjemsted for omkring 70 forskellige arter af nordiske dyr, lige fra bjørne og ulve til elge, sæler og røde ræve. I efterårsferien kan du overnatte midt i parken, omgivet af den dybe skov og fald i søvn til ulvenes hyl! Start eventyret med at udforske efteråret i dyreparken, der er fyldt med græskar og trolde! Og bliv, når mørket falder på, og portene lukker. Overnat i telt side om side med ulve og bjørne og giv dyrene aftensmad på en foderekspedition. Lav din egen mad over bål, og sid derefter omkring lejrbålet og nyd skovens lyde.
Photo Credit: Natalie Greppi
Udforsk historiske Halland
I Halland-regionen, der ligger langs Kattegat, er der flere fine museer, der er et besøg værd. Oplev for eksempel den gamle fæstning i Varberg, hvor du også finder Hallands kulturhistoriske museum og den 650-årige Bocksten-mand, en af Europas bedst bevarede middelalderfolk. Eller tag familien til Tjolöholm Slot, syd for Göteborg, der ikke kun er et fantastisk slot med spændende udstillinger og beliggenhed, det har også meget at tilbyde børnene. I legebyen kan børnene lege i et historisk miljø i arbejderboligerne, og ved slottsstranden ligger skibet Montrose, der venter på at blive opdaget af nysgerrige børneøjne.
Photo Credit: Day Fotografi
Oplev Astrid Lindgrens filmsæt på cykel
Disse cykelruter tager rundt i Astrid Lindgrens filmsæt, og til nogle af Smålands mest berømte optagelsessteder som Bullerby og gården Katholt fra filmen Emil fra Lønneberg. Ruterne tager dig igennem store skove og idylliske landsbyer, forbi røde træhuse, gårde, marker og glitrende søer. Typisk smålandske omgivelser; et kuperet og varieret landskab med smuk udsigt. Den korteste rute er Bullerby-turen med en distance på 12 km, og har man friske cykelben kan man udforske de længere ruter. Der er massevis af spændende steder at gøre ophold og hvile benene undervejs! Heldagscykeludlejning er muligt.
Photo Credit: Astrid Lindgrens Värld
Mød Pippi og Emil i Astrid Lindgrens Verden
I efterårsferien er Astrid Lindgrens Verden en helt anden oplevelse end om sommeren. Træerne er iklædt efterårsfarver, og når det bliver mørkt, tændes bålfade og lanterner for at lyse parken op. Den friske, klare luft blandes med duften af tændte grille og brændte mandler. Boder giver en traditionel smålandsk markedsstemning. Tempoet er roligt, men for børn og barnlige sjæle er der meget sjovt at lave og opdage. Alle, der vil, kan møde Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Rasmus på farten og Madicken, og se dem spille scener fra deres historier.
Åbningstider: 23.-24. oktober og 30. oktober - 7. november, kl. 10.00 - 17.00: 2.-5. november, kl. 10.00 - 19.00.
Photo Credit: Erik Johansson
Surrealistisk virkelighed på Kalmar Slot
Kalmar Slot, der i dag er Nordens bedst bevarede renæssanceslot, byder på både permanente udstillinger, som fortæller slottets dramatiske historie - og midlertidige udstillinger med forskellige temaer. Frem til 7. november kan du opleve fotokunstneren Erik Johanssons udstilling Behind the Horizon. Med kameraet fanger han virkeligheden og skaber derefter en usandsynlig og grænseløs idéverden, hvor fantasien har fået frit løb. En udstilling, der gennem surrealisme og humor åbner vores sind. Erik Johansson har tidligere udstillet i USA, Sydkorea, Australien og på Dunkers i Helsingborg og på Fotografiska i Stockholm.
Photo Credit: Alexander Hall
Tag en tur til eventyrets verden
Kun 150 km nord for Helsingør finder du det mytiske Sago-museum midt i Ljungby centrum. Tre dage i efterårsferien, den 19.-21. oktober, holder museet ekstra åbent med guidede ture på dansk, hvor ikke to dage er ens! Her kan du møde varulve, trolde og andre spændende væsner! Du kan lytte til historierne om flyvende potter eller hvorfor der er slangeskind lige uden for døren. Lad dig fortrylle og drages ind i historiens vidunderlige verden. Du kan også gå ud i naturen og opleve stederne selv.
Kombiner dit besøg med en udflugt til Kastebergs Gård eller kom helt tæt på elgene i Elinge Älgpark.
Photo Credit: Smålandet
Hils på en elg og bo hos IKEA
En hyggelig efterårsudflugt går til Smålandet Markaryds elgsafari og IKEA Museum, hvor der er sjove aktiviteter for børn. Du bor på det hyggelige IKEA Hotell i Älmhult, som er utrolig børnevenligt. På hver etage er der en ”stue” med spil, tv og lille køkken og i familieværelserne er der virkelig komfortable køjesenge, der er som deres egne små værelser. Book en samlet feriepakke, som inkluderer en overnatning og to-retters middag på IKEA Hotell, elgsafari i bil (der findes også ture med tog i efterårsferien) og adgang til IKEA Museum.
Photo credit Alexander Hall
Udforsk livet under overfladen
Den 28. oktober 1981 stødte den sovjetiske ubåd U137 på grund i Gåsefjärden uden for Karlskrona, hvilket rystede hele Sverige. Hvad ville russeren egentlig? At det nu er 40 år siden, den "kolde krig" kom til Blekinge, fremhæves nu på Marinemuseet, der har en unik og stor ubådssal, hvor du kan udforske livet under overfladen ombord på HMS Neptun. Her kan hele familien lære alt, hvad der er værd at vide om skibe, skibsfart og havhistorie på en livlig og legende måde, i et fantastisk miljø.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Strandvejen 125
2900 Hellerup

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.