Din guide til
Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser, klik her.
                                                                   
Sensommer i Sydsverige for foodies, designinteresserede og naturelskere

Sensommeren i Sydsverige byder på en masse spændende oplevelser! Oplev en verdensberømt streetart festival, smag lokale delikatesser eller bliv ét med naturen og overnat i et arkitekttegnet shelter langs Skåneleden.
Photo Credit: David Vall/Västervik Framåt
VÄSTERVIK ÅRETS SOMMERBY (IGEN!)
For andet år i træk er Västervik blevet kåret som årets sommerby af svenskerne selv! Den smålandske skærgårdsby byder på en hyggelig bymidte, outdoor-oplevelser i verdensklasse, vidunderlig natur, badestrande og unikke overnatningsmuligheder – overnat for eksempel havet i Slottsholmen on Water’s flydende hotelsektion. Fra Västervik er Astrid Lindgrens hjemby Vimmerby en perfekt destination til en dagstur. Her kan man udforske Astrid Lindgrens barndomshjem og opleve det eventyrlige Astrid Lindgrens Verden og overnatte på den nyåbnede Bed & Breakfast Villa Vimmerby!
Photo Credit: Visit Blekinge
GÅRDBUTIKSTUR I BLEKINGE
Velkommen til en spændende og velsmagende weekend på landet. Den 11.-12. september kan man opleve Blekinges lokale delikatesser ved at besøge amtets gårdbutikker, der holdet åbent mellem kl. 10.00-16.00 begge dage. Mange af butikkerne vil på disse dage inviterer kolleger, der præsenterer sit madhåndværk og der vil være aktiviteter og specielle tilbud.
Photo credit: Kulturgatan Bodafors
SOMMERUDSTILLINGER I KULTURGATAN
På den historiske Magasinsgatan i Bodafors, hvor de svenske møbelfabrikker engang blomstrede, er der meget at se og opleve for dem, der er interesserede i møbeldesign, træhåndværk og kulturhistorie. Her finder du Gröna huset (boghandel), Magasinet (udstillingshal og designshop), Röda Längan (bager og café), Villa Svea og Intarsiaverkstaden, der blandt andet byder på workshops!

I Magasinet er to nye udstillinger på programmet denne sommer; TRÄ ART 2021 og SLÖJD SMÅLAND. Åben tirsdag-søndag fra kl. 11-16.
TRÄ ART 2021
Det årlige store designshow TRÄ ART, har haft en ny udstilling hvert år siden 2017. Frem til den 19. september byder udstillingen på kunstgenstande i træ, produceret lokalt, regionalt og internationalt, valgt blandt moderne design og håndværk. Hvert år er showets indhold frisk, fremadskuende og fuld af overraskelser.
SLÖJD SMÅLAND
Cirka 50 håndværkere, der alle har forbindelse til Småland, arbejder i forskellige materialer og med forskellige teknikker. Ligesom sidste års Slöjdvägar vil udstillingshallen være et skatkammer af genstande, alle med deres egen historie. Gammel viden møder nye eksperimenter.
Photo credit: Visit Helsingborg
STREET ART FESTIVAL POW! WOW! I HELSINGBORG

Fra den 27. august til 3. september kommer en af verdens mest etablerede og velkendte street art festivaler POW! WOW! til Helsingborg. Det er den anden by i Europa, der er vært for festivalen.

Området omkring den gamle postterminal vil blive omdannet til et urbant miljø og udendørs galleri med vægmalerier, workshops, guidede ture, mad og musik.
Photo Credit: Arknat
ARKITEKTTEGNEDE SHELTERS LANGS SKÅNELEDEN
Den 8. august starter arkitekturfestivalen Arknat, som er organiseret af foreningen med samme navn. Her vil 15 forventningsfulde studerende fra hele Norden sammen designe og bygge tre shelters, der placeres langs Skåneleden i det nordøstlige Skåne. Fra deres lejr i Pappersbruket i Östanå, skal de bo og arbejde i to uger. På to uger vil deres designideer blive til virkelighed i form a unikke, specialdesignede shelters, der viser hvordan arkitektur og natur kan sammenflettes! Idefolkene bag håber at de unikke shelters vil give endnu flere besøgende lyst til at vandre og opleve friluftslivet langs Skåneleden.
Photo Credit: Alexander Hall
NYE MOUNTAINBIKESTIER
Trailcykling er mountainbiking når det er bedst - cykling på naturlige stier. Biking South East er et netværk af mountainbikestier, der guider dig til vidunderlige cykeloplevelser i det østlige Småland og Øland. Her finder du i dag otte områder med i alt 40 stier og over 200 km, der alle er klassificeret fra grøn til sort afhængig af sværhedsgraden, så du nemt kan finde den der passer bedst til dig. Snart udvides netværket med yderligere tre cykelområder!
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument og billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Strandvejen 125
2900 Hellerup

M: +45 2267 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Visit South Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.