Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Øland
Åbn pressemeddelelsen i din browser
                                                                   
Forår i Sydsverige

Forår i Sydsverige byder på vandring, fiskeri og naturoplevelser med god mulighed for masser af plads, så det er nemt at undgå store folkemængder. Mange steder gemmer på gamle sagn og fortællinger og der er flere referencer til den fælles historie, som Danmark og Sydsverige deler.
Når fiskerisæsonen starter, er det et klassisk tegn på, at påsken er nær i Blekinge
I Blekinge finder du flere smukke floder, hvor du kan prøve lykken med at fiske. Mörrumsån er den mest kendte med kongeligt fiskeri og verdensberømte fiskerivande. Fiskeri er en oplagt grund til at besøge Blekinge i påsken (hvis omstændighederne tillader det) og sæsonen starter midt marts og fra d. 27. marts kan du fiske efter laks og havørred i Kungsforsen / Mörrumsån. Mörrums Kronolaxfiske, der modtog Blekinge Tourism Prize 2020, har både indkvartering, fiskeguider og forskellige fiskeripakker i løbet af året.

Forud for højsæsonen 2021 ønsker flere aktører i Blekinge at udvide deres interesse for vildmarken og skabe forskellige begivenheder med fokus på kvinder. Blandt andet har Mörrums Kronolaxfisker kvindeaftener hele sommeren og Brokamåla Gård skaber begivenheder, der har til hensigt at vække jagtinteressen hos nysgerrige kvinder.
Danska fall - naturreservat i det indre Halmstad
Besøgende kan komme til Danska fall naturreservat i Simlångsdalen året rundt. Det er frem for alt selve vandfaldet med sine smukke omgivelser og historiske elementer, der tiltrækker mange besøgende. Faldhøjden fra toppen af vandfaldet til flodmundingen er 36 meter. Floden danner flere strømfald og smukke vandfald, en vandresti går gennem den naturskønne bøgeskov, og også vandrestien Hallandsleden løber gennem naturreservatet.

Naturreservatet og det danske vandfald siges at have taget navn efter et gammelt sagn efter slaget ved Fyllebro. En del af den danske krigshær siges at have flygtet op ad Fylleån-floden og søgt tilflugt i skoven, mens svenskerne var i hælene på dem. Da de flygtende danskere løb over en hængebro, skar svenskerne rebene af, så broen og danskerne faldt. I dag er vi heldigvis meget mere fredelige på begge sider af grænsen og det eneste vi falder for nu, er den fantastiske naturoplevelse.
Vandreture i Skåne
Mange spændende vandreture for familier med børn venter i de skånske vandreområder. På den sydlige side af Söderåsen findes et børnevenligt vandreområde, Finstorp, som ikke mange har fundet. På skovstierne i Vedema-vandreområde kan du møde skovens venner som rådyr, ræve, spætter og ugler. I Grytåsa-vandreområde kan du kigge efter spændende fugle ved Flinka-søen eller plaske i åen. Kronoskogens lange kystlinje gør det let at tage en dukkert før eller efter vandreturen og i Tjörnedala vandreområde kan du gå langs havet og hoppe på klipper. På Besökscentrum Snogeholm kan man holde pause og få en kop kaffe.

Stiftelsen bag skånestierne har for nylig produceret et kort med markering af steder, hvor der højst sandsynligt er mange besøgende og parkeringspladsen er overfyldt, og de kommer derfor med anbefalinger til, hvor du i stedet kan parkere din bil eller gå på din næste udflugt. Samtidig findes der nyttig information om, hvor man finder de bedste uforstyrrede naturoplevelser og hvor det er ideelt at vandre med børn. Se eksempler på vandreture herunder.
Vedema vandreområde
Blå sti - 3 km
Dele af stien følger Rökeån og går gennem både ældre granskov og løvskov, hvor det er let at gå på en grusvej fra Barsjön. Vær forberedt på nogle stejle skråninger. Fra stien er der forbindelse til udkigspunktet ved Vedema-hallen og afgrunden nedenfor. Under bjerget bor der efter sigende en trold, der ifølge en gammel fortælling har bortført en pige!
Tjörnedala vandreområde
Rød sti - 1,7 km
Stien går gennem græsgange, derefter længere op ad en skråning mellem løvtræer og tilbage til havet. Undervejs er det muligt at grille eller endda overnatte.
Fulltofta vandreområde
Dansbanerundan - 5,3 km.
Varieret natursti, delvis sten- eller brolagt, som i vid udstrækning følger Skåneleden. Passerer ruinerne Vasahus og Hanakällan, hvor du kan slukke tørsten.
Blå Jungfrun
Blå Jungfrun, som ligger i Kalmarsund, er en sagnomspunden ø og en af Smålands fire nationalparker. Ifølge gammel overtro var det forbundet med store risici at omtale øen med det rigtige navn, Blåkulla, og en vedvarende myte beretter om hekse, der flyver til Blåkulla på deres kost hver skærtorsdag for at møde andre hekse. I dag er øen en værdsat udflugtsdestination og naturoplevelse, hvor du bliver mødt af en frodig løvskov, fascinerende huler, klipper og en vidunderlig udsigt over kysten ved Kalmarsund og Øland. Øen kan besøges om sommeren, men hvis du tager derhen, skal du huske ikke at smugle en lille sten med i lommen, når du rejser tilbage. Ifølge sagnet vil den der tager en sten med sig fra Blå Jungfrun nemlig blive forfulgt af uheld, indtil stenen returneres til øen.
Kongshogen
I det sydlige Småland vrimler det med eventyr og fortællinger forbundet med mystik og historiske steder. Kongshogen er en af dem, som angiveligt er en dansk konges grav. Da det sydlige Sverige var dansk, gik grænsen ved Småland, hvor der ofte var kampe og gårdene blev plyndret. Ifølge Blända-sagnet skete det engang, at den danske hær nærmede sig, mens mændene i området var ude i kamp. I deres fravær samlede heltinden Blända kvinderne og de tog sagen i egen hånd. De lokkede de danske soldater til fest med masser af mad og mjød og da de faldt i søvn, trak kvinderne deres knive ... og resten er historie. Mange sagn som dette er skrevet ned og bevaret på Sagomuseet i Ljungby og ved hjælp af en app og et kort kan du tage på tur i landskabet og finde op til 41 steder, der alle gemmer på deres egen historie.
En uforglemmelig udsigt ved
Skuruhatt, Eksjö
Skurugata er en svensk kløft med høje klippevægge, der gemmer på et usædvanligt plantemiljø og en vandring gennem kuperet terræn, der kræver gode sko og en tyk sweater. Skurugata beskrives ofte som et af Sveriges mest ejendommelige naturfænomener og over kløften findes udkigspunktet Skuruhatt, der byder på en vidunderlig udsigt over landskabet (fra parkeringspladsen er der en tilpasset gåtur til Skuruhatt for folk med handicap). "Hatten" er, med sine 337 meter over havets overflade, et af Smålands højeste punkter.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Sydsverige og andre Atlantic Link-kunder HER
DOWNLOAD
Download pressemeddelelse som word-dokument HER
Download billeder HER
PRESSEKONTAKT

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Strandvejen 125
2900 Hellerup

M: +45 2967 8903
E: lh@atlanticlink.net
www.atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Southern Sweden, please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.