In Memoriam
Åbn pressemeddelelsen i din browser, her.
                                                                   
Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. ærer grundlægger Knut Kloster

Pioner inden for den moderne krydstogtsindustri går bort i en alder af 91 år

Virksomheden dedikerer sektion af sin nye terminal i PortMiami og
lancerer prisen Annual Team Member Award til hans ære

København, 22. september 2020 - Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) markerer ærefuldt en af deres grundlæggere, Knut Kloster, som gik bort den 20. september 2020 i en alder af 91 år. Til hans ære dedikerer krydstogtrederiet en del af sin endnu ikke åbnede terminal, ved PortMiami i Miami i Florida, og introducerer samtidig en årlig anerkendelse af et teammedlem til minde om Knut Klosters humanitære, miljømæssige og innovative ånd.

”Vi er utroligt kede af tabet af visionæren, der ikke kun formede vores virksomhed, men også vores industri,” udtaler Norwegian Cruise Line Holdings’ præsident og administrerende direktør Frank Del Rio. ”Knut var en pioner i vores branche og bestemt forud for sin tid og udforskede enhver mulighed for at være i front og bryde grænser. Hans lidenskab gik ud over krydstogter med bidrag til sociale, kulturelle, humanitære og miljømæssige initiativer over hele verden.”

Klosters indflydelse på virksomheden og branchen er dybdegående. Fra 1966 udnyttede han Amerikas voksende efterspørgsel efter internationale rejser ved at tilbyde rundturskrydstogter, fra den daværende spirende havn i Miami, for 550 passagerer på M/S Sunward. I processen opstod den moderne krydstogtsindustri, vi kender i dag. Hans innovationer fortsatte med grundlæggelsen af branchens første private ø i Great Stirrup Cay og lanceringen af branchens første mega-skib, SS Norway i Caribien.
Kloster er født i Oslo, Norge i 1929 og blev i en tidlig alder leder af familiens rederi. I et forsøg på at skille sig ud, udvidede han virksomhedens aktiviteter til at omfatte et passagerskib, der skulle sejle i Gibraltar og Marokko, hvilket blev kompliceret grundet geopolitiske begivenheder i regionen. Han blev opsøgt af en vis Ted Arison, som opfordrede ham til at komme til Miami for at inspicere faciliteterne og muligvis flytte M/S Sunward til Caribien. Norwegian Caribbean Lines blev snart dannet og i december 1966 afgik den første rejse fra Miami i Florida til Nassau i Bahamas og bebudede en ny æra med krydstogtrejser.
På trods af at han var stor i branchen, var han særligt kendt for sin ekstraordinære karakter; han tilsluttede sig en urokkelig tro på, at varig kommerciel succes hviler i socialt og miljømæssigt ansvar lige så meget som i økonomisk ansvarlighed.

Ud over sin dybe forståelse og omsorg for miljøet var Kloster humanitær. Med besætninger der har multinationale baggrunde, udviklede han en kultur for inklusion og forståelse ombord på sine skibe. For sin indsats modtog han tilladelse fra USA til at vaje dets flag på SS Norways mast.

Del Rio tilføjer: ”Knut Klosters arv lever videre i krydstogtsindustrien med hvert nyt skib, der lanceres og hver ny innovation, der introduceres. Det er med stor stolthed og enorm ansvarsfølelse, at vi fortsætter den vision, han skabte for mange år siden. Designet til Pearl of Miami, vores ikoniske state-of-the-art terminal i PortMiami, er inspireret af de "hvide skibe", der definerede vores virksomheds vækst i slutningen af 1960'erne. Det er derfor kun passende, at vi giver Pearl of Miamis main hall navnet Kloster Hall til hans minde. Hr. Klosters største bidrag til vores virksomhed og branchen var hans forkærlighed for innovation, og jeg er stolt over at etablere Knut Kloster Team Member Award for Innovation. En $10.000-pris der årligt uddeles til et teammedlem, der konsekvent har demonstreret vores virksomhedens idealer for innovation.”
Om Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) er et førende globalt krydstogtselskab, der driver Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises. Med en samlet flåde på 28 skibe med ca. 59.150 køjer tilbyder disse brands rejseplaner til mere end 490 destinationer verden over. Selskabet vil introducere yderligere ni skibe frem til 2027.
NYHEDER
Find de seneste historier og billeder fra Norwegian Cruise Line og andre Atlantic Link kunder HER.
DOWNLOAD
Download teksten som et word-dokument HER.
Download billeder via NCL's billedgalleri HER.
Investor Relations & Media Contact

Andrea DeMarco
(305) 468-2339
InvestorRelations@nclcorp.com

Jessica John
(786) 913-2902
Pressekontakt, DK, SE, NO & FI

Lise Hvid Holm
Communications Manager

Atlantic Link
Kompagnistræde 34, 4. sal
1208 København K

+45 2267 8903
lh@atlanticlink.net
Pressekontakt
Norwegian Cruise Line

Veronika Bahnmann
+49 (0)611 36 07 121
presse@ncl.de
Pressekontakt
Regent Seven Seas Cruises
James Arnold
jarnold@rssc.com
Pressekontakt,
Oceania Cruises

Phillipa Duckworth
pduckworth@oceaniacruises.com
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
If you wish to unsubscribe from press releases from Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., please click here
If you wish to unsubscribe from other press releases from Atlantic Link, manage your subscriptions here.