Keep Nordjylland Special
Problemer med at læse nyhedsbrevet? Åbn i browser
                                                                   
På billedet ses rejsebureauagenterne der ankom til Nordjylland d. 22. juni sammen med Rikke Mølgaard, CMO og Søren Svendsen, CEO i Aalborg Lufthavn samt Karin Gert Nielsen, CEO, Atlantic Link.


Nordjylland som ny turistdestination for erhvervsturisme og grupperejser

Et projekt startet af foreningen ”Keep Nordjylland Special” med Aalborg Lufthavn, Spar Nord, Nordjyske Medier og andre Nordjyske turismeaktører i front, skal øge erhvervs- og gruppeturisme til Nordjylland allerede til efteråret.

I oktober 2019 bragte foreningen ”Keep Nordjylland Special” 19 amerikanske rejsebureauagenter til Nordjylland. I et tilrettelagt 5-dages program så de det særlige Nordjylland har at byde på indenfor det kulinariske, historie, kunst, kultur, udeliv og natur. Den 11. marts skulle vi have budt en gruppe rejsebureauagenter fra Kina velkommen, men denne tur måtte pga. Covid-19 udskydes til senere. De amerikanske agenter har pakkerne klar på hylderne og er klar til at sælge ankomster i 2021, når rejserestriktionerne lempes yderligere.

Et strategiskift: Fra kinesiske turister til skandinaviske erhvervsrejsende
For fortsat at sikre besøgende til Nordjylland ændrede vi på grund af Covid-19 lynhurtig strategi, og vendte i stedet blikket på hjemmemarkedet og nærmarkeder som Norge og Tyskland. Samtidig satte vi fokus på erhvervs- og gruppeturisme særligt indenfor senior- og uddannelsessegmenterne, hvor der ligger et kæmpe potentiale netop nu: ”Det overordnede mål er, at vi skal have positioneret Nordjylland, som en helårsdestination og udvidet højsæsonen ved hjælp af erhvervs- og gruppeturismen. Der er et enormt potentiale i området, som fortsat er uudnyttet. Derfor skal vi et spadestik dybere end en flot turistbrochure, for at fremhæve alt det, der er unikt og særligt ved området – stemningen, menneskerne og de lokale stemmer og de autentiske oplevelser. Kort sagt vi skal have den nordjyske DNA frem i fortællingen” lyder det fra Karin Gert Nielsen, der er adm. direktør i PR-, salg- og marketingbureauet Atlantic Link - som netop har speciale i international markedsføring inden for turisme. Hun tilføjer: ”Hele missionen er at sætte fokus på helårsturismen, og sikre flere internationale flyruter til Aalborg Lufthavn, samt forlænge sæsonen for rederierne der forbinder Danmark, Norge og Sverige.

Nordjylland er utrolig let tilgængelig både hvad angår tid og pris; 30 minutters effektiv flyvetid og priser ned til 199 kr. oneway, gør det helt, helt oplagt for arrangørerne at tænke Nordjylland ind som destination i deres planlægning/programmer/ture”, siger Søren Svendsen direktør Aalborg Lufthavn.

Rejsearrangører og incomingbureauer på studietur i Nordjylland netop nu
I anledningen af DAT’s (Danish Air Transport) opstart af tre daglige afgange fra Aalborg til København, inviterede vi d. 10. juni 10 rejsebureauer primært fra Sjælland til Nordjylland. Allerede nu har flere af disse bureauer produktet Nordjylland til salg for ankomster til september og oktober. På baggrund af den store succes og interesse, ankom 10 nye danske rejsebureauagenter fra København, Syd- og Midtjylland til Nordjylland mandag den 22. juni. Denne gang har vi inviteret incomingbureauer, der henvender sig særligt til både individuelle rejsende samt gruppesegmentet fra nær- og fjernmarkeder.
Blandt de besøgende bureauer er: Alfa Travel, Albatros Travel, Delta of Scandinavia, Egencia, Spies, Travel Sense, Vitus Rejser og Balder DK m.fl. Disse bureauer repræsenterer et bredt udsnit af rejsebranchen i Danmark, som pga. Covid-19 har behov for at se på nye destinationer og produkter, de kan udbyde på den korte og mellemlange bane. Således har vi valgt at invitere dem til Nordjylland og fremvise hvad regionen har at byde på også udenfor højsæsonen.

Albatros Travel sælger rejser til alle verdens kontinenter. Vi har sat fokus på nærdestinationer for vores danske, norske, svenske og finske rejsende. En studietur som denne hjælper os utrolig meget med at få øje på nye produkter og områder, samt ikke mindst åbne døre til leverandører som vi som enkelt bureau har svært ved at få fat i når man sidder i København. Nordjylland har så meget potentiale som skal udnyttes nu” siger Philip Stack, Contract Manager, Albatros Travel.

Næste skridt for Nordjylland: Norge, Tyskland og Holland rykker ind
Foreningen ”Keep Nordjylland Special” er i gang med at arrangere flere studieture for bl.a. norske og tyske møde- og eventplanlæggere, i samarbejde med DFDS grundet deres nyeste rute fra København til Oslo via Frederikshavn. Vi kigger også ind i et samarbejde med SAS grundet deres kommende rute mellem Aalborg og Oslo. På det tyske marked ser vi et stort potentiale i møde- og eventindustrien i Frankfurt og Berlin området, med henblik på fremtidige flyruter til Aalborg. Holland er ligeledes på tegnebrættet i samarbejde med KLM, som flyver dagligt mellem Amsterdam og Aalborg.


Kontakt

Karin Gert Nielsen
CEO & Managing Director

Atlantic Link & Atlantic Link Inbound
Kompagnistræde 34, 4th floor
1208 Copenhagen - Denmark

M: +45 2942 1005
E: kgn@atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
Vil du afmelde eller tilmelde dig nyhedsbreve fra Atlantic Link? Klik her.
Afmeld alle nyhedsbreve fra Atlantic Link her.