Nordjyske perler
Problemer med at læse nyhedsbrevet? Åbn i browser
                                                                   
Fra det store udland til Nordjylland

I uge 24 afholdte vi i Atlantic Link vores første studietur til Nordjylland i 'Atlantic Link Inbound'-regi for danske rejsebureau-agenter. Vi er glade for, at så mange lokale aktører indenfor kultur, event og turisme har lyst til at være med. Derfor hylder vi de nordjyske attraktioner i dette nyhedsbrev!

Alle rejsebureauer i Skandinavien, som kunne have interesse i at deltage i fremtidige studieture rundt omkring i Skandinavien, må endelig give os besked. Næste tur til Nordjylland bliver til august.

God læselyst!

Karin Gert Nielsen,
Direktør
Vestevent
Vestevent har med stor passion siden 2008 arrangeret events i Danmarks smukke natur omkring Vestkysten. Hos Vestevent er de specialister i aktiviteter, der passer til forholdene omkring Vesterhavet. Events i naturen har for dem mange betydninger og aktiviteterne spænder vidt – fra ekstreme sportsgrene som rappelling, klatring, overlevelsesture og adventure løb, til de mere sanselige oplevelser som vandreture, madlavning og sang omkring lejrbålet.
Strandhotellet Blokhus
Kun 30 minutters kørsel fra Aalborg Lufthavn finder man badebyen Blokhus, og i hjertet af byen ligger Strandhotellet som et eksklusivt badehotel, der er skabt med respekt for beliggenhed og naturen. Hotellet åbnede i 2017, og bygningen har referencer tilbage til 1920’ernes og 1930’ernes danske badehoteller og rummer de faciliteter, som forventes af et eksklusivt hotel i vores tid. Ambitionen er således at Strandhotellet bliver en attraktiv destination året rundt med restaurant, orangeri, kursuspavillon, wellness, fitness og lounge.
Ruths Hotel
Ruths Hotel er en oplevelse i særklasse hele året rundt. For mere end 100 år siden startede Emma og Hans Christian Ruth badepensionatet "Vesterhus", som udgør grundstenen til Ruths Hotel. Sammen med miljøet og livet i og omkring Ruths Hotel og Ruths Strandhotel i Gl. Skagen hører der en lang række sjove, spændende og fantastiske historier og anekdoter - både fra tidligere tider, men også fra i dag, hvor hotellerne også besøges af de lokale Skawboere. Sætter man sig i cafeen på Ruths Strandhotel, eller i Brasseriet på Ruths Hotel, er der stor sandsynlighed for, at man meget vel kan høre og opleve dem ved selvsyn.
Musikkens Hus
På Aalborgs havnefront med frit udsyn over Limfjorden finder man Musikkens Hus; nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au. Huset består af mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan med bl.a. fire koncertsale, fem scener, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter. Musikkens Hus er stedet hvor de faste beboere, som fx Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, samt besøgende, studerende og udøvende musikere samles omkring musikken som fællesinteresse. Desuden er det bemærkelsesværdig arkitektur, der indbyder til udforskning og bevægelse.
AKKC
Med flere end en halv million gæster årligt til Musik & Teater, Messer & Udstillinger og Møder & Kongresser er Aalborg Kongres & Kultur Center et af Skandinaviens største og mest fleksible kongres- og kulturcentre. Derudover er de certificeret efter den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events - som det første og eneste eventsted i Danmark.
Med hele tre scener og flere end 100 store danske og internationale kulturoplevelser om året er Aalborg Kongres & Kultur Center en af Skandinaviens største kulturudbydere. De har desuden flere års erfaring med at skabe de perfekte rammer for store møder, konferencer og kongresser med op til 2.414 deltagere samt de mindre møder for blot 10 personer.
Regan Vest - museum åbner i 2021
Regeringsanlæg Vestdanmark (REGAN Vest) blev opført i allerdybeste hemmelighed i perioden 1963-68, 60 meter under jorden langt inde i Rold Skov. Bunkeranlægget skulle huse både regering, embedsmænd og regent i tilfælde af en eventuel tredje verdenskrig. Så galt gik det heldigvis aldrig, men anlægget har i mere end fire årtier stået klar til med kort varsel at tage imod en række nøglepersoner. Med beredskabsforliget den 12. november 2012 blev REGAN Vest endeligt skrevet ud af det stående beredskab, og siden forsommeren 2013 har Nordjyllands Historiske Museum været i gang med en dokumentation af REGAN Vest. I 2021 åbner anlægget som museum, hvor det bliver muligt at komme på rundvisning i den underjordiske by.
Comwell Rebild Bakker
Comwell Rebild Bakker ligger midt i Danmarks smukkeste natur ved Rold Skov syd for Limfjorden. Med den enestående natur lige uden for døren er der masser af aktiviteter og faciliteter til det aktive liv. Her finder du desuden moderne mødefaciliteter, som giver dig mulighed for at afvikle alle former for kurser, konferencer, teambuilding, firmafester og andre store events. Med hotellets centrale placering i Nordjylland kommer du hurtigt til seværdigheder i området.
Bayeux-tapetet på Børglum Kloster
Hos Børglum Kloster kan man opleve verdens eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeux-tapetet, der også går under navnet "Verdens ældste Tegneserie". Originalen er næsten 1000 år gammel og fortæller igennem 49 scener fordelt på 70 meter bl.a. historien om slaget ved Hastings d. 14. oktober 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionsstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson. Tapetet på Børglum Kloster er en tro kopi begået af ni brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje. De har arbejdet på tapetet i 14 år og medregner man det ekstra år det tog at afslutte det omfattende værk, svarer det til at brodøserne i gennemsnit har syet 3 mm om dagen.
Kontakt

Karin Gert Nielsen
CEO & Managing Director

Atlantic Link & Atlantic Link Inbound
Kompagnistræde 34, 4th floor
1208 Copenhagen - Denmark

M: +45 2942 1005
E: kgn@atlanticlink.net
Atlantic Link
www.atlanticlink.net
Vil du afmelde eller tilmelde dig nyhedsbreve fra Atlantic Link? Klik her.
Afmeld alle nyhedsbreve fra Atlantic Link her.